9 תשובות
יפה ומענין
שואל השאלה:
תודה רבה <3
תודה רבה <3
שואל השאלה:
איזה כיף לשמוע ! תודה !
איזה כיף לשמוע ! תודה !
אהבתי מאוד את הסרטון, יש לו תוכן מעניין
שואל השאלה:
תודה רבה ! :)
תודה רבה ! :)
כל הכבוד מאוד מעניין.
שואל השאלה:
תודה :)
תודה :)
שואל השאלה:
תודה <3
תודה <3
מטבח הוא חדר, לרוב בבית מגורים אך גם במוסדות אחרים, המשמש לאחסון והכנה של מזון. המטבח המודרני כולל, בדרך כלל, מכשור דוגמת תנור אפייה, תנור מיקרוגל, מקרר לאחסון המזון ולעיתים מדיח כלים. מבנה המטבח מעוצב כך שלפחות באחת מפאותיו מצוי משטח שיש וכיור המשמש לניקוי כלי הכנת המזון וכלי האכילה. ברוב המטבחים מצויים גם ארונות וריהוט אחר המאכסן מוצרי מזון יבשים שאינם נדרשים לשמירה בקירור. מלבד זאת, מזווה שמצוי במטבח או סמוך לו מאכסן אף הוא מוצרי מזון.
המילה מטבח משמשת במובן מושאל גם ככינוי לתרבות הקולינרית של עם או אזור מסוים (כגון המטבח הגרמני או המטבח הצרפתי).
אף שמטרתו העיקרית של המטבח היא הכנת מזון, המטבח מהווה לעיתים, בהתאם לגודלו של בית המגורים, מקום מפגש לבני הבית לאכילה משותפת או לבישול ואפיה בצוותא.
מטבח מערבי מודרני הכולל תנור אפייה וארונות אחסון מזון וכלי אוכל
תוכן עניינים
1 התפתחות המטבח
1.1 העת העתיקה
1.2 ימי הביניים
1.2.1 אירופה
1.2.2 יפן
1.3 מטבח אמריקאי קולוניאלי
1.4 עידן התיעוש
1.5 המטבח המודרני
1.6 סוף המאה ה-20
2 תכנון המטבח הביתי
3 סוגי מטבח אחרים
3.1 מטבחים ציבוריים
3.2 מטבחים לימודיים
4 ראו גם
5 לקריאה נוספת
6 קישורים חיצוניים
התפתחות המטבח
תצוגת כלי מטבח שהיו בשימוש במקווה ישראל
התפתחות המטבח קשורה בקשר ישיר להתפתחות שיטות הבישול ובעיקר שיטות חימום המזון ואפייתו. עד המאה ה-18 הייתה האש אמצעי החימום היחיד ובהתאם לכך נבנה המטבח סביב תנור מרכזי (בדרך כלל המופעל על ידי עצים או פחמים). עם גילויי אמצעי חימום חדשים (המבוססים על חשמל או גלי מיקרו) השתנה מראהו ומבנהו של המטבח באופן גורף ומשמעותי. השפעה נוספת על צורתו של המטבח הייתה התרחבות השימוש בביוב וצנרת מים זורמים (אף שזו הומצאה כבר באלף השלישית לפני הספירה) - והוספת
המילה מטבח משמשת במובן מושאל גם ככינוי לתרבות הקולינרית של עם או אזור מסוים (כגון המטבח הגרמני או המטבח הצרפתי).
אף שמטרתו העיקרית של המטבח היא הכנת מזון, המטבח מהווה לעיתים, בהתאם לגודלו של בית המגורים, מקום מפגש לבני הבית לאכילה משותפת או לבישול ואפיה בצוותא.
מטבח מערבי מודרני הכולל תנור אפייה וארונות אחסון מזון וכלי אוכל
תוכן עניינים
1 התפתחות המטבח
1.1 העת העתיקה
1.2 ימי הביניים
1.2.1 אירופה
1.2.2 יפן
1.3 מטבח אמריקאי קולוניאלי
1.4 עידן התיעוש
1.5 המטבח המודרני
1.6 סוף המאה ה-20
2 תכנון המטבח הביתי
3 סוגי מטבח אחרים
3.1 מטבחים ציבוריים
3.2 מטבחים לימודיים
4 ראו גם
5 לקריאה נוספת
6 קישורים חיצוניים
התפתחות המטבח
תצוגת כלי מטבח שהיו בשימוש במקווה ישראל
התפתחות המטבח קשורה בקשר ישיר להתפתחות שיטות הבישול ובעיקר שיטות חימום המזון ואפייתו. עד המאה ה-18 הייתה האש אמצעי החימום היחיד ובהתאם לכך נבנה המטבח סביב תנור מרכזי (בדרך כלל המופעל על ידי עצים או פחמים). עם גילויי אמצעי חימום חדשים (המבוססים על חשמל או גלי מיקרו) השתנה מראהו ומבנהו של המטבח באופן גורף ומשמעותי. השפעה נוספת על צורתו של המטבח הייתה התרחבות השימוש בביוב וצנרת מים זורמים (אף שזו הומצאה כבר באלף השלישית לפני הספירה) - והוספת
באותו הנושא: