25 תשובות
לאכול קטניות, אני ממליצה על מג'דרה
1. המעבר בין לאכול רגיל לבין לאכול באופן צמחוני הוא לא כל כך קשה. אם תאמיני בעצמך זה יהיה אפילו יותר קל.
2. לא להכנס לצלחות של אנשים. אני יודע שזה בטח נורא מפתה להגיד את הדעות שלך על בשר - אבל לא אוהבים את זה..
3. לאכול יותר מאכלים עם חלבונים בהם. בגלל שאת מפסיקה לאכול בשר, אז המון מקורות חלבון יורדים מהרשימה.

זה כל מה שאני יכול לחשוב עליו כרגע.. בהצלחה :)
שואל השאלה:
^
אם היה לי דעה כל כך גדולה על בשר אז כנראה שהייתי עוברת כבר טבעונות חחח
זה נשמע קשה ממש אבל זה קל
לאט לאט אפשר להוריד נגיד במשך שבועיים
אני אישית התחלתי בבת אחת,כי גם ככה לא אכלתי בשר אז היה לי קל.
לקחת ברזל/
תאכלס?
כל מה שתאסרי עלייך לא יתקיים לזמן ארוך תעשי החלטות של הרגע, נגיד טוב יש לי אפשרות לאכול עוף עם אורז או קוסקוס עם ירקות ובלי עוף .
במה אני אבחר בקיצור פשוט החליט באותה ארוחה מה את אוכלת האם את בוחרת באופציה הצמחונית או הבשרית ולאט לאט תשלבי מתכונים צימחוניים בתפריט היום יומי .
אחרי חודשיים לא זוכרים את הטעם של הבשר. פשוט תלמדי לבשל לך כל מיני דברים ואת יכולתם למצוא בסופר במקפיא כמו שיש מאמא עוף יש שניצל צמחוני, שווארמה צמחונית, המבורגר צמחוני, קציצות צמחוניות... ויש לזם ממש טעם של בשר אפילו בני המשפחה שלי אוכלים את זה במקום בשר לפעמים
אנונימית
שואל השאלה:
אנונימית,,,.
איפה אפשר לראות אותו?
במקפיא, אצלי בסופר המקפיא מחולק למאמר עוף, ואז עוף טוב, ואז טבעול וכאלה....
אנונימית
היי, אני גם הייתי מאוד אנמית כשעברתי לצמחונות. אבל הצלחתי להגיע למצב שבו הבדיקות דם שלי תקינות והברזל אצלי אפילו קרוב למקסימום, ככה שאין ממה לפחד (:
לדעתי הכי חכם זה להתחיל את הצמחונות בהדרגה בקצב שיאפשר לך להסתגל למאכלים חדשים.
אני הפסקתי בהתחלה עם בשר אדום, אחר כך עם עוף ולבסוף עם דגים.
יש המון תחליפים צמחוניים טעימים שאת יכולה לקנות של חברת טבעול ושל חברות אחרות כמו השף שגב וכו'. קצת יקר אבל טעים מאוד.
לגבי דברים בסיסיים שיכולים להחליף, חומוס, טחינה, חסה, קינואה, קטניות, גרעינים למיניהם ועוד יש להם הרבה ברזל.
אני בן אדם בררני באוכל והייתי ככה עוד לפני הצמחונות, אז קינואה חומוס וטחינה אני לא אוכלת כמעט, אבל אני כן מתמקדת על קטניות.
בהצלחה (:
לאכול ארוחה עם חלבון מלא , קטניות ועוד משהו שישלים.
אם את לא אוכלת גם דגים אז תקחי אומגה 3 בשוקולדים האלה כי יש את זה רק בדגים וזה ממש חשוב למוח
אל תדאגי ההתחלה קשה אבל אחר כך רק צוחקים על הצמחונות ולוקחים הכל בקלילות וזה כבר לא מגרה כמו פעם;)
גם חשוב לעשות את זה בשלבים כי זה יהיה קשה מידי, עדיף לך להפסיק לאכול רק סוגים בודדים של בשר ואז תחשבי אם את יכולה לעמוד בזה זה ממש קשה ודורש הרבה כוחות
יש מלא מקורות מהצומח שיש שם המון ברזל.
בכוס אחת של עדשים יש כמות שווה לחצי קילו של חזה עוף.
יש ברזל ב:
טחינה משומשום מלא
לחם מחיטה מלאה
חסה
פטרוזיליה
שביבי סויה
גרעיני דלעת
ברוקולי
קינואה
דייסה משיבולת שועל
ועוד המון פשוט תאכלי מהצומח כי כמעט כל דבר מכיל ברזל וויטמינים ובהצלחה!
גם אני כמוך, אני צמחונית ואנמית.
יש מלא מאכלים עשירים בברזל כמו עדשים, אגוזי מקדמיה, את יכולה לבדוק באינטרנט, בהצלחה :)

ואל תתייאשי אם תפלי בהתחלה, ממליצה לך לעשות רשימה של דברים שאת אוהבת לאכול (כולל בשריים) ולנסות לצמחן אותם.
דבר ראשון כי אני מרגישה שאף אחד לא אמר לך כל הכבוד שאת עושה את המאמץ הזה (אני מקווה שמהסיבות הנכונות)
אני מחזקת את מה שאמרו פה כבר שזה כל כך הרבה יותר קל משזה נראה ותוך שבוע גג את מתרגלת ולא מרגישה רצון לאכול בשר
אני ממליצה לך גם על כל התחליפי בשר הצמחוניים/ טבעוניים ואם את אוהבת המבורגר יש עכשיו משהו יחסית חדש שקוראים לו ביונד בורגר והוא מופיע במדפים של כל הדברים הקפואים וזה
זה מגיע בחבילה של 4 ועולה בערך 20 ומשהו אם אני זוכרת נכון וזה באמת טעים ובריא בטירוף
הייתי אומרת עוד אבל כל מה שיש לי להגיד כבר אמרו
בהצלחה;)
יש בכשר טופו
לאכול בשר...
פשוט להפסיק להתייחס לבשר ועוף כאל אוכל. זה נשמע מסובך כרגע, אבל עם הזמן זה יבוא.
אני ממליצה לא לאכול מוצרי חלב, מעבר לזה שזה לא מוסרי (ואני מאמינה שהסיבה שאת עוברת לצמחונות היא מתוך אידיאולוגיה), חלב מאוד לא בריא ופוגע בספיגת הברזל. בדרך כלל צמחונים פשוט אוכלים יותר מוצרי חלב מלפני בתור תחליף לבשר (כי צמחונות זה לא שינוי תזונה או אורח חיים, אלא פשוט להוריד כמה מאכלים)
אם את מעוניינת יש את אתגר 22+ שיכול להדריך אותך ולעזור לך בעניין התזונה והבריאות, זה בליווי תזונאיות (בחינם) וטבעונים ותיקים.
תסדרי תסלט בצורה של כבשים/פרות כך שתדמייני שזה בשר מירק
בהצלחה :)
אנונימית
למעשה, בשר זה ממש לא מקור טוב לברזל

אם את רוצה מקורות טובים לברזל זה בעיקר עדשים/שיבולת שועל/שעועית
תנסי כל מיני תבשילים עם קינואה זה ממש בריא מכל הבחינות. אם תרצי תפני אליי בפרטי יש לי המון מתכונים טובים ובריאים
היי, אני כבר 4 שנים צימחונית ואמא שלי צימחונית מאז שהיא בת 12.
אז ההתחלה תהיה קשה ומגרה, כל פעם שיש לך חשק לבשר/ שבן אדם אוכל לידך בשר ובא לך לשבור טת הצימחונות תחשבי על למה את צימחונית, תחשבי מה עשו לחיה כדי שתהיה עכשיו בשר.
תחליפים:
אם את אוכלת דגים (אני לא) אז זה מצוין, אגוזים, עדשים, קטניות.
אני צמחונית כבר הרבה שנים
כבר 7 שנים בערך מכיתה ב' הפסקתי לאכול בשר והפכתי טבעונית. לאחר שנתיים בערך הפכתי צמחונית

אני לוקחת כדורי b 12 כי חסר לי בדם
הרוב לא כאלה משהו אבל בכללי הויטמינים של solgar ממש טובים. לא רק ב b12 גם בויטמינים אחרים
דג סלמון ממש בריא
חשוב לאכול טופו ו/או מאכלים אחרים עם חלבון

ואם את שותה שייקים בריבר וכאלה אז תבקשי שיוסיפו לך אסאי זה בריא בטירוף
תתחילי בלאכול בשר רק פעמיים בשבוע ואז פעם אחת ואז לגמרי בלי ככה אני עשיתי
כדי שתקבלי ברזל את יכולה לקחת כדורים ויש גם השקדים הרבה אני יודעת
הייתי במשך שנה שלמה ופשוט הייתי חלשה ברמות הייתי רואה שחור לפעמים והיו לי סחרחורות וכאבים בשרירים הייתי חלשה לא יכולתי לעשות ספורט הגוף שלי חלש גם כם בשר אז בלי זה פשוט היה קרוב לקריסה אני ממליצה לקחת מלא ויטמינים
אנונימית