4 תשובות
מצרכים להכנת שקשוקה:
בצל גדול קצוץ
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (*רצוי להשתמש בעגבניות רכות)
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
4 ביצים
*לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ או כפית פפריקה חריפה
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם
בצל גדול קצוץ
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (*רצוי להשתמש בעגבניות רכות)
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
4 ביצים
*לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ או כפית פפריקה חריפה
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם
ממלאים 3/4 סיר במים, מוסיפים כף מלח ו3 כפות שמן ומביאים לרתיחה.
שהמים רותחים מוסיפים חבילה של פסטה ומחכים כרבע שעה, כשהפסטה רכה מכבים את הגז ושופכים למסננת כדי לסנן את הפסטה מהמים.
בסיר קטן שמים קצת שמן ומטגנים 6 שיני שום קצוצים
מוסיפים רוטב עגבניות (240 גרם) + עוד חצי רסק (50) + חצי כוס מים חמים
מורידים ללהבה נמוכה ומוסיפים כף שטוחה מלח, כף שטוחה פלפל, 1 וחצי כף פפריקה אדומה מתוקה, כף סוכר.
מערבבים ומבשלים, טועמים לראות אם חסר משהו ומכבים את הגז.
שופכים את הרוטב לסיר של הפסטה, שמים על אש קטנה לכמה דקות מערבבים היטב ואוכלים.
שימי לב שיש הבדל בין רוטב לרסק
שהמים רותחים מוסיפים חבילה של פסטה ומחכים כרבע שעה, כשהפסטה רכה מכבים את הגז ושופכים למסננת כדי לסנן את הפסטה מהמים.
בסיר קטן שמים קצת שמן ומטגנים 6 שיני שום קצוצים
מוסיפים רוטב עגבניות (240 גרם) + עוד חצי רסק (50) + חצי כוס מים חמים
מורידים ללהבה נמוכה ומוסיפים כף שטוחה מלח, כף שטוחה פלפל, 1 וחצי כף פפריקה אדומה מתוקה, כף סוכר.
מערבבים ומבשלים, טועמים לראות אם חסר משהו ומכבים את הגז.
שופכים את הרוטב לסיר של הפסטה, שמים על אש קטנה לכמה דקות מערבבים היטב ואוכלים.
שימי לב שיש הבדל בין רוטב לרסק
שואל השאלה:
תודה אבל לא שקשוקה אני רוצה פסטה
תודה אבל לא שקשוקה אני רוצה פסטה
בשביל הפסטה-
מרתיחים סיר מים עם כף מלח וקצת שמן זית/קנולה
כשהמים מבעבעים מכניסים את הפסטה לאיזה 7 8 דקות בערך ומסננים את המים במסננת
לרוטב-
בצל בנוני
2 עגבניות
4 שיני שום
חותכים את הבצל ואת העגבניות ואת השום כותשים ומטגנים ביחד
מוסיפים קופסא שלמה של רסק עגבניות
כפית מרק עוף
חצי כפית פפריקה
חצי כפית מלח
כפית סוכר
ומוסיפים בין כוס לכוס וחצי של מים תלוי כמה סמיך אתה אוהב את הרוטב אם אתה רוצה סמיך יותר אז פחות מים
אחרי שהרוטב מוכן אתה מעביר את הפסטה שבמסננת לסיר ומבשל עוד 5 דקות כזה וזהו יוצא פצצה;)
מרתיחים סיר מים עם כף מלח וקצת שמן זית/קנולה
כשהמים מבעבעים מכניסים את הפסטה לאיזה 7 8 דקות בערך ומסננים את המים במסננת
לרוטב-
בצל בנוני
2 עגבניות
4 שיני שום
חותכים את הבצל ואת העגבניות ואת השום כותשים ומטגנים ביחד
מוסיפים קופסא שלמה של רסק עגבניות
כפית מרק עוף
חצי כפית פפריקה
חצי כפית מלח
כפית סוכר
ומוסיפים בין כוס לכוס וחצי של מים תלוי כמה סמיך אתה אוהב את הרוטב אם אתה רוצה סמיך יותר אז פחות מים
אחרי שהרוטב מוכן אתה מעביר את הפסטה שבמסננת לסיר ומבשל עוד 5 דקות כזה וזהו יוצא פצצה;)
באותו הנושא: