6 תשובות
סופלה, עוגיות אמסטרדם (טעם נדיר), כדורי שוקולד.
קינוחי כוסות
כנאפה טבעונית, קל מאוד, את הסירופ את יכולה לעשות גם בלי מי וורדים ובלי פיסטוק, ואת שמן הקוקוס את יכולה להחליף בחמאה טבעונית (רק תחממי אותה לפני כדי שתהיה במצב צבירה נוזלי)
סופלה ועוגיות שוקולד ציפס
פאי לימון:
עושה את הcrust מפתי בר מפורר מעורבב עם חמאה
המילוי עושה משתי פחיות של חלב כחוש ממותק, 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי, וארבע חלמונים של ביצה.
שמה את הcrust בתנור של 180 מעלות לעשר דקות לפני שאת שופכת את המילוי, אחרי זה מוציאה ושמה את המילוי ומכניסה הכל בחזרה פנימה לעוד עשרים דקות-חצי שעה
יוצא מדהיםם
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).




אני מת על המתכון הזה, בתיאבון!