8 תשובות
כי זה קמח מצה יא עמה
אנונימי
כי כל מה שאנחנו נכין עם קמח תופח הופך להיות בצקי וקמחי וכשמכינים מצות אז זה תכלס לא המצב הרגיל של קמח
אבל.. אבל אין
זה לא מטומטם.
ביצות עצמם נכון שיש קמח חיטה אבל הרפיה לא אותו דבר והחומרים.
חלות רגילות אין לך זמן מוגבל לאפיה לעומת מצה יש לך 18 דקות להכין ולאפות!
תיראה את הקופסא רשום על דקות (18 דקות)
ביצות עצמם נכון שיש קמח חיטה אבל הרפיה לא אותו דבר והחומרים.
חלות רגילות אין לך זמן מוגבל לאפיה לעומת מצה יש לך 18 דקות להכין ולאפות!
תיראה את הקופסא רשום על דקות (18 דקות)
זה קמח מצה
לא אתם טועים קמח מצה עשוי ממצות מכינים את זה מקמח רגיל אבל אסור שהמצה תתפח והתהליך צריך להיות מאוד מהיר בגלל שלפי ההגדה לא היה לבני ישראל מספיק זמן לאפות את הלחם אז הוא לא הספיק לתפוח
שואל השאלה:
לכל אלה שאומרים קמח מצות
קמח מצות זה עשוי מצות אבל מצות עצמן עשויות מקמח
לכל אלה שאומרים קמח מצות
קמח מצות זה עשוי מצות אבל מצות עצמן עשויות מקמח
אנונימית
אני חייב לעשות סדר בדברים למרות שזה שאלה ישנה.
מצות מכינים מקמח רגיל! ההבדל שלא שמים שמרים, ולא נותנים לבצר לתפוח, ולכן זה נהפך למצה. אם היו נותנים לבצר לתפוח זה היה הופך לחמץ.
הקמח מצה שמשתמשים העוגות וכדומה, זה מצות אפויות, שטחנו אותם מאוד דק, ובגלל שהן אפויות כבר, גם אם נשרה את הקמח מצה במים העיסה לא תתפח וזה ישאר כשר לפסח.
הערה * יש שמשתמשים בקמח "שמורה" שזה חיטים ששמרו עליהם מהקצירה שלא ירטבו. אבל זה קמח רגיל לכל דבר לעניין.
מצות מכינים מקמח רגיל! ההבדל שלא שמים שמרים, ולא נותנים לבצר לתפוח, ולכן זה נהפך למצה. אם היו נותנים לבצר לתפוח זה היה הופך לחמץ.
הקמח מצה שמשתמשים העוגות וכדומה, זה מצות אפויות, שטחנו אותם מאוד דק, ובגלל שהן אפויות כבר, גם אם נשרה את הקמח מצה במים העיסה לא תתפח וזה ישאר כשר לפסח.
הערה * יש שמשתמשים בקמח "שמורה" שזה חיטים ששמרו עליהם מהקצירה שלא ירטבו. אבל זה קמח רגיל לכל דבר לעניין.
באותו הנושא: