9 תשובות
אלול להכיל כי באותו פס ייצור היה את אותו דבר
כתוב עלול להכיל היות והחטיפים שמכילים והחטיפים שלא מכילים מתווצרים באותו מפעל ולכן לפעמים נופל חתיכה או משהו כזה...
יכול להיות פס ייצור שנניח שימש למזון שמכיל גלוטן וכיום הוא משמש למזון ללא גלוטן, אז יש חשש שהמזון יכיל שאריות
זה כדי להימנע מתביעות שאחרי זה אם מישהו שאלרגי אוכל משהו שכביכול אמור להיות בסדר לאכילה בשבילו אבל יש בו שאריות אז החברה כותבת את זה כדי להגיד "הזהרנו אתכם שעלול להכיל....x... מה אתם באים בטענות??
כי כשמייצרים את זה במפעל יכול להיות שבטעות עף לשם איזה בוטן או משהו שכתוב עליו שהוא עלול להכיל, אבל לא ידוע אם זה מכיל או לא כי מכונה מייצרת את זה לא בנאדם
אנונימית
^ הם אמורים להפריד את זה ולא לייצר במקום שמייצרים בו מוצרים שיש בהם בוטנים וכאלה. זה מה שהכי נכון לעשות..
^נכון אבל זה בכל זאת קורה, לא עושים לכל דבר מפעל משלו עושים לכל חברה מפעל, נגיד לאסם יש מפעל אבל יש להם מלא מוצרים אז הם לא עושים מפעל במבה, מפעל פסטה, מפעל ביסלי, מפעל קטשופ כי אז כל העולם יהיה מפעל אחד גדול
אנונימית
זאת לא הכוונה. הכוונה היא לייצר מוצרים שמיועדים לאנשים אלרגיים בפס ייצור נפרד.
כשרשום מכיל זה כי זה מה שהמוצר מכיל.. כשרשום עלול להכיל כמו ניקח דוגמה שוקולד- יש מפעל שבו מייצרים שוקולד עם אגוזים ובוטנים, לפעמים על אותו פס יצור שבו מייצרים שוקולד בלי אגוזים ובוטנים אז בשוקולד שלא מכיל רושמים עלול להכיל כי עלול להיות פירור בוטן או אגוז שלא רואים מרוב שהוא קטן אבל עדיין יכול לעשות את כל ההבדל ולהביא מישהו עם אלרגיה למצב מסכן חיים
באותו הנושא: