3 תשובות
ירקות מן הסתם יאבדו את הטריות שלהם אבל יהיו אכילים.
מוצרי חלב לא נשמע כל כך הגיוני, כי לדעתי תאריך הפג תוקף תקף גם אם במקפיא
מוצרי חלב לא נשמע כל כך הגיוני, כי לדעתי תאריך הפג תוקף תקף גם אם במקפיא
יוחאי
שלום דניאל וליוחאי...
לא מומלץ להקפיא מוצרי חלב מאחר ומרכיב הנוזל בהם גבוה, כך שעם ההפשרה עליך לצרוך את כל המוצר.
אשר לירקות, אזי יש לחלוט אותם, לשפוך עליהם מים קרים, לסנן ולהקפיא, בדיוק כמו ירקות קפואים אחרים הנמצאים בשוק, מאידך חלק מהירקות כגון מלפפונים לא נינים להקפאה.
לא מומלץ להקפיא מוצרי חלב מאחר ומרכיב הנוזל בהם גבוה, כך שעם ההפשרה עליך לצרוך את כל המוצר.
אשר לירקות, אזי יש לחלוט אותם, לשפוך עליהם מים קרים, לסנן ולהקפיא, בדיוק כמו ירקות קפואים אחרים הנמצאים בשוק, מאידך חלק מהירקות כגון מלפפונים לא נינים להקפאה.
ירקות מקבלים מרקם קמחי לאחר הפשרה ולכן אינם טעימים!
אבל מוצרי חלב אפשר להקפיא. אני נוהגת להקפיא חלב וגבינה לפני שאני נוסעת לחו"ל כדי שכשאחזור לא אצטרל למהר לקניות. בחלב אין כל הבדל בטעם, בגבינה מעט שוני אבל הטעם סביר מאוד ומאוד דומה למוצר לפני ההקפאה. בקוטג' זה הכי בולט אך בגבינות אחרות ממש כמעט ואין הבדל.בכל מקרה כדאי להקפיא רק במקרים מסויימים ולא כדרך קבע.
אבל מוצרי חלב אפשר להקפיא. אני נוהגת להקפיא חלב וגבינה לפני שאני נוסעת לחו"ל כדי שכשאחזור לא אצטרל למהר לקניות. בחלב אין כל הבדל בטעם, בגבינה מעט שוני אבל הטעם סביר מאוד ומאוד דומה למוצר לפני ההקפאה. בקוטג' זה הכי בולט אך בגבינות אחרות ממש כמעט ואין הבדל.בכל מקרה כדאי להקפיא רק במקרים מסויימים ולא כדרך קבע.
תהילה
באותו הנושא: