4 תשובות
אם הם היום במקרר - בטוח, אם לא - תפתחי ותריחי ואז גם תראי אם אין "ברחשים" - אם אין והריח בסדר, אז הם עדיין בסדר, אבל תעבירי למקרר.
כל עוד אין בהן ג'וקים ושאר מרעין בישין הן טובות לאכילה אפילו בעוד שנתיים
אי אפשר לדעת מהאינטרנט.
גם אין כללי-אצבע שיעזרו, כל זמן שלא יודעים כמה זמן החנות החזיקה בהם לפני שמכרה לך.
נשאר רק אמצעי אחד - החושים שלך.
התבונני היטב, בררי באצבעות, ותראי אם הם נראים שלמים. אם יש ברחשים זה לא אומר כלום - אפשר למיין, לסנן ולהשאיר את העדשים נקיות. אם מדובר בעדשים לא ממוינות, חייבים לבדוק שאין אבנים קטנות.
הריחי, והתרשמי. האף שלנו מסוגל לתת לנו הרבה מידע על מזון מקולקל.
וטעמי.
אם החושים שלך אומרים לך שהן טובות - הכל בסדר.
גם אין כללי-אצבע שיעזרו, כל זמן שלא יודעים כמה זמן החנות החזיקה בהם לפני שמכרה לך.
נשאר רק אמצעי אחד - החושים שלך.
התבונני היטב, בררי באצבעות, ותראי אם הם נראים שלמים. אם יש ברחשים זה לא אומר כלום - אפשר למיין, לסנן ולהשאיר את העדשים נקיות. אם מדובר בעדשים לא ממוינות, חייבים לבדוק שאין אבנים קטנות.
הריחי, והתרשמי. האף שלנו מסוגל לתת לנו הרבה מידע על מזון מקולקל.
וטעמי.
אם החושים שלך אומרים לך שהן טובות - הכל בסדר.
שלום רב,
קיטניות בעיקרון יכולות להישמר במהלך שנים ולעיתים יותר מאשר אנו בני האדם ולכך נמצאו שרידים:)
הסוד של כל קיטנית הוא שבכל אחד מהם ישנה אנרגיה צבורה בתוך תא עמילני... מצורף מאמר בנושא זה.
קיטניות מומלץ להחזיק במקרר או במקפיא בכדי למנוע מצמיחת חרקים ומעופפים ובכל זאת, במידה וישנם חרקים הדרך הפשוטה להיפתר מהם זה לזרוק, אך ניתן להתגבר על כך בדרך קלה...
להשרות את העדשים במים קרים למשך שעתיים ולאחר מכן להחליף המים ולהשרותם במים חמים (לא רתוחים) למשך לילה.
בכלל מומלץ ביותר הוא להנביטם כמו כל שאר הקטניות ובכך מקבלים רווחים משניים רבים נוספים...
1. החרקים יוצרים חור בקיטנית ובזמן ההשריה הוא צף, המים החמים בכדי להשמידם כשכמובן לאחר מכן חשוב לשטוף היטב ולסנן.
2. קיטנית אשר החלה תהליך הנבטה מהווה מזון קל לעיכול ומאפשרת לאנזימי העיכול להתפתח בצורה הטובה והיעילה ביותר.
3. כל אותן תופעות לוואי הנוצרים מכל סוג של קיטנית כמו: בטן נפוחה, גזים, כאבי בטן וכדומיהם, נעלמים לאחר הנבטה.
שארי בנפשך שמכל קיטנית המהווה למעשה זרע אמור לצמוח שיח, מבינה עד כמה אנרגיה אגורה בו? אנרגיה רבה מאוד!
4. לאחר הנבטת העדשים תוכלי להקפיאם ולשמור לבישול בפעם אחרת.
5. זמן הבישול קצר בהמון...
באתר תמצאי מידע רב נוסף, להנאתך...
קיטניות בעיקרון יכולות להישמר במהלך שנים ולעיתים יותר מאשר אנו בני האדם ולכך נמצאו שרידים:)
הסוד של כל קיטנית הוא שבכל אחד מהם ישנה אנרגיה צבורה בתוך תא עמילני... מצורף מאמר בנושא זה.
קיטניות מומלץ להחזיק במקרר או במקפיא בכדי למנוע מצמיחת חרקים ומעופפים ובכל זאת, במידה וישנם חרקים הדרך הפשוטה להיפתר מהם זה לזרוק, אך ניתן להתגבר על כך בדרך קלה...
להשרות את העדשים במים קרים למשך שעתיים ולאחר מכן להחליף המים ולהשרותם במים חמים (לא רתוחים) למשך לילה.
בכלל מומלץ ביותר הוא להנביטם כמו כל שאר הקטניות ובכך מקבלים רווחים משניים רבים נוספים...
1. החרקים יוצרים חור בקיטנית ובזמן ההשריה הוא צף, המים החמים בכדי להשמידם כשכמובן לאחר מכן חשוב לשטוף היטב ולסנן.
2. קיטנית אשר החלה תהליך הנבטה מהווה מזון קל לעיכול ומאפשרת לאנזימי העיכול להתפתח בצורה הטובה והיעילה ביותר.
3. כל אותן תופעות לוואי הנוצרים מכל סוג של קיטנית כמו: בטן נפוחה, גזים, כאבי בטן וכדומיהם, נעלמים לאחר הנבטה.
שארי בנפשך שמכל קיטנית המהווה למעשה זרע אמור לצמוח שיח, מבינה עד כמה אנרגיה אגורה בו? אנרגיה רבה מאוד!
4. לאחר הנבטת העדשים תוכלי להקפיאם ולשמור לבישול בפעם אחרת.
5. זמן הבישול קצר בהמון...
באתר תמצאי מידע רב נוסף, להנאתך...
באותו הנושא: