3 תשובות
סיר האמייל עשוי, למעשה, ברזל ומצופה אמייל. שזה צבע שרוף בתנור. יתרונות הסיר הוא בהולכה טובה של החום. הברזל מעביר חום טוב.
היתרונות:
1. הולכה טובה, אחידה ומהירה של החום.
2. הבישול יותר אחיד בכל חלקי הסיר. וזה היתרון הגדול.
3. פחות איבוד אנרגיה.
4. חזק.
5. לא רעיל,
6. קל לניקוי,.
אמייל מצפה גם סירי "פח"| ולא רק ברזל. סירים אילו היו נפוצים באירופה לפני שנים. כיום נמצאים בעיקר על סירי ברזל יצוק.
מעבר ליתרונות בעצומים שציינו קודמיי יש צורך לדעת כי ציפויי אמייל שביר.
המשמעות נפילה על שייש או בתוך הכיור או שכלי אחר נופל עליו האמייל עלול להפצע ואז נוצר נראה לא אסטטי. אם מדובר בסיר "פח" או ברזל ניתן לשמן את נקודת שבר הציפויי בשמן על מנת שהסיר לא יחליד
בתאבון
מעבר למוזכר בסיר האמיל האוכל לא בא במגע עם מתכת כלשהי אלא עם חומר מזוגג- אמייל בנוסף לכל האמייל יפה יותר מאשר המתכת החשופה ואף אפשר לצייר עליו ולקשט אותו