19 תשובות
לא
מי אמר
יש סיבה לזה שהאדם לא מסוגל לעכל בשר לא מבושל (לעומת אריה)
יש סיבה לזה שהאדם לא מסוגל לעכל בשר לא מבושל (לעומת אריה)
לא אבל אנשים התרגלו
לדעתי אנחנו יכולים לאכול בשר
אבל לא להתעלל בחיות על הדרך
לדעתי אנחנו יכולים לאכול בשר
אבל לא להתעלל בחיות על הדרך
לא
אפשר להשיג את כל הערכים התזונתיים מהצומח
אפשר להשיג את כל הערכים התזונתיים מהצומח
אנונימית
שואל השאלה:
לא יודעת בגלל זה אני שואלת xd
לא יודעת בגלל זה אני שואלת xd
שואל השאלה:
איך אפשר לאכול בשר בלי להתעלל בחיות?:(
איך אפשר לאכול בשר בלי להתעלל בחיות?:(
את מבינה ש"בשר" זה ליטרלי הגוף שלך כן?
לא בלתי אפשרי אבל קשה מאוד
לעומת תעשיית החלב, שזה בפירוש בלתי אפשרי (רק עצם ההפרדה בין הפרה לעגל)
לעומת תעשיית החלב, שזה בפירוש בלתי אפשרי (רק עצם ההפרדה בין הפרה לעגל)
כן, בלי בשר לגוף אין מספיק b12.
אבל היום זה כבר לא בעיה ויש תוספים והכל אבל זה שאת *כל* הערכים התזונתיים אפשר להשיג מהצומח זה סתם בולשיט, אם היינו חיים לפני 100 שנה צמחונים היו מתהלכים פה עם מחסור ביותר מידי ויטמינים.
אגב האדם יכול לעכל בשר חי, אם כבר אפשר לשאול למה אפשר לאכול דיאטת קרניבור כלומר אך ורק בשר, בלי לקחת שום תוסף ואם אני ארצה להיות צמחוני, אצטרך לקחת b12 ועוד כמה ויטמינים שקיים בצומח אך לא כמו בבשר
אבל היום זה כבר לא בעיה ויש תוספים והכל אבל זה שאת *כל* הערכים התזונתיים אפשר להשיג מהצומח זה סתם בולשיט, אם היינו חיים לפני 100 שנה צמחונים היו מתהלכים פה עם מחסור ביותר מידי ויטמינים.
אגב האדם יכול לעכל בשר חי, אם כבר אפשר לשאול למה אפשר לאכול דיאטת קרניבור כלומר אך ורק בשר, בלי לקחת שום תוסף ואם אני ארצה להיות צמחוני, אצטרך לקחת b12 ועוד כמה ויטמינים שקיים בצומח אך לא כמו בבשר
לא, הגוף שלנו בכלל לא נועד בשביל אכילת בשר, טבעונות קיבלה תאוצה רק בשנים האחרונות לדעתי עוד כמה שנים תהיה מודעות מטורפת על הנזקים של הבשר וחלב
בנתיים יש יותר מודעות םמיליטרדי הדבורים שמתות כדי לרסס את הגידולים, אגב גם פרות הם בין הגורמים הכי גדולים להתחממות הגלובלית, אז פחות פרות=עולם טוב יותר
אגב מאיפה הבאת שהגוף שלנו לא נועד לאכילת בשר? זה פשוט שקר. יש לנו ניבים אנחנומעכלים בשר ומשיגים ממנו את החלבונים והכל, אנחנו אוכלים בשר לאורך כל ההיסטוריה ואתה אומר שאנחנו לא בנויים לזה?!
אתה מודע לזה שיש יותר פרות בעולם בגלל תעשיית הבשר? ומאיפה הבאתי את זה? פתח גוגל, אני את המחקר שלי עשיתי ממזמן.
לא סתם כל האנשים היום אחרי העל האש שלהם התלוננו על כאבי בטן
לא סתם כל האנשים היום אחרי העל האש שלהם התלוננו על כאבי בטן
פעם היינו אוכלים בשר כי לא היינו מפותחים מספיק לא לאכול בשר, עכשיו אנחנו יכולים לא לאכול בשר ואני כבר שנתיים צמחונית ובבדיקות דם הייתי בסדר לגמרי, בני אדם לא אמורים לאכול בשר
לא, הכל אפשר מהצמחים וכאלה, חוץ מזה שבעתיד יוכלו גם להדפיס בשר בלי שזה יפגע באף חיה, למעשה כבר עשו את זה אבל זה כרגע יקר ולא משתלם, בעתיד כנראה זה מה שיעשו
חד משמעית לא
לא..
זה לא הטבע שלנו לאכול בשר, אנחנו לא יכולים לתקוף חייה בידיים חשופות, תמיד השתמשנו במקלות/אבנים/סכינים
ואם אדם יאכל בשר חי כמו שטורפים אוכלים אותו בטבע הוא ימות.. אנחנו חייבים לבשל או לטגן את הבשר ממש טוב לני שאנחנו אוכלים אותו אחרת אנחנו יכולים לחטוף סלמונלה ועוד מלא מחלות
יש את כל הויטמינים והמינרלים שאנחנו צריכים בקטניות, דגנים, אגוזים, זרעים(טחינה גולמית כי זה עשוי משומשום מכיל המון סידן לדוגמא)
זה לא הטבע שלנו לאכול בשר, אנחנו לא יכולים לתקוף חייה בידיים חשופות, תמיד השתמשנו במקלות/אבנים/סכינים
ואם אדם יאכל בשר חי כמו שטורפים אוכלים אותו בטבע הוא ימות.. אנחנו חייבים לבשל או לטגן את הבשר ממש טוב לני שאנחנו אוכלים אותו אחרת אנחנו יכולים לחטוף סלמונלה ועוד מלא מחלות
יש את כל הויטמינים והמינרלים שאנחנו צריכים בקטניות, דגנים, אגוזים, זרעים(טחינה גולמית כי זה עשוי משומשום מכיל המון סידן לדוגמא)
^לא נכון, b12 נגיד יש רק בבשר, ורשמצי גם קטגם אבל שוב, יש לנו ניבים, ולא, לא נמות מאכילת בשר חי. וזה שאנחנו לא יכולים לצוד חיה כמו אריה וחייבים להשתמש בכלי נשק מסוים לא מעיד על אם נועדנו לאכול בשר או לא
^b12 מקורו באדמה..
"בסביבתם הטבעית בעלי החיים מקבלים את הויטמין מן החיידקים שבאדמה"
https://veg.co.il/articles/nutrients/vitamin-b12/
בתעשיית הבשר מוסיפים למזון בעלי החיים תוסף b12. היום זה מגיע רק מתוסף..
יש תוספת של b12 בחלב סויה ובחלק מתחליפי הבשר.
"מאכלים שונים לעיתים מועשרים בוויטמין b12, כגון: דגני בוקר, חטיפים שונים (דוגמת במבה), חטיפי אנרגיה, משקאות אנרגיה ומשקאות קלים מסוימים, לחם, מוצרי סויה (דוגמת חלב סויה וטופו), שמרים מועשרים, ומוצרים המשמשים כ"תחליפי" בשר (דוגמת שניצל תירס והמבורגר צמחי). ויטמין b12 כתוסף מגיע בצורה הנספגת ביתר קלות בגוף."
מתוך ויקיפדיה
וכן אם בן אדם אוכל פגר בלי לבשל אותו הוא כנראה ימות..
"בסביבתם הטבעית בעלי החיים מקבלים את הויטמין מן החיידקים שבאדמה"
https://veg.co.il/articles/nutrients/vitamin-b12/
בתעשיית הבשר מוסיפים למזון בעלי החיים תוסף b12. היום זה מגיע רק מתוסף..
יש תוספת של b12 בחלב סויה ובחלק מתחליפי הבשר.
"מאכלים שונים לעיתים מועשרים בוויטמין b12, כגון: דגני בוקר, חטיפים שונים (דוגמת במבה), חטיפי אנרגיה, משקאות אנרגיה ומשקאות קלים מסוימים, לחם, מוצרי סויה (דוגמת חלב סויה וטופו), שמרים מועשרים, ומוצרים המשמשים כ"תחליפי" בשר (דוגמת שניצל תירס והמבורגר צמחי). ויטמין b12 כתוסף מגיע בצורה הנספגת ביתר קלות בגוף."
מתוך ויקיפדיה
וכן אם בן אדם אוכל פגר בלי לבשל אותו הוא כנראה ימות..
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: