3 תשובות
פיטוכימיקלים בולטים בקבוצת הצבע הסגול הם הפיגמנטים הסגולים - אנתוציאנינים, המצויים בכרוב סגול, חציל, בצל סגול ועוד. האנתוציאנינים הם נוגדי חמצון חזקים, התורמים להאטת תהליכי הזדקנות, ובמיוחד הזדקנות המוח. בקבוצת הצבע הסגול נכללים גם: ארטישוק סגול, חסה סגולה וסלק, וכן פירות כמו שזיף, ענבים סגולים ואוכמניות.
אני לא בדיוק יודעת אבל יש צבעים שונים בירקות מעידים על מרכיבים שונים וויטמינים שקיימים בירק
לילה-טוב.
מיכאלה, למעט הבצל הסגול - מתקתק יותר והענבים הסגולים/אדומים מכילים יותר סוכרים,
יש גם עגבניות צהובות וחצילים בהירים יותר מהסגולים, אני מתארת לעצמי שיש הבדל בסוג וכמות הויטמינים והמינרלים ןשאר אבות המזון ובכלל זה מלבב נעים ומגרה סלט ציבעוני יותר.
רק בריאות ןהצלחות בחיים.
מיכאלה, למעט הבצל הסגול - מתקתק יותר והענבים הסגולים/אדומים מכילים יותר סוכרים,
יש גם עגבניות צהובות וחצילים בהירים יותר מהסגולים, אני מתארת לעצמי שיש הבדל בסוג וכמות הויטמינים והמינרלים ןשאר אבות המזון ובכלל זה מלבב נעים ומגרה סלט ציבעוני יותר.
רק בריאות ןהצלחות בחיים.
באותו הנושא: