2 תשובות
ביצים באות בגדלים שונים וניתן להכינם בצורות הכנה שונות. בכל צורת הכנה: בישול, טיגון או מיקרוגל יש השפעה שונה על הערך הקלורי שבביצה. ביצה קשה גדולה שוקלת כ-50 גרם – 78 קלוריות. חלבון ביצה (רק הלבן שבביצה), ב-100 גרם חלבון יש – 48 קלוריות. חלבון ביצה (רק הלבן שבביצה) בגודל גדול (משקל של כ-33 גרם) – 16 קלוריות. חלבון ביצה (רק הלבן שבביצה), כוס (משקל 243 גרם) – 117 קלוריות. חלמון ביצה (הצהוב שבביצה), ב-100 גרם יש כ-317 קלוריות. חלמון ביצה כוס חלמון ביצה טרי ולא מבושל (243 גרם) – 770 קלוריות. חלמון ביצה אחד גדול (17 גרם) – 54 קלוריות. חביתה ב-100 גרם חביתה יש כ- 157 קלוריות. חביתה מביצה אחת (כ-61 גרם) – 96 קלוריות. מקושקשת ב-100 גרם ביצה מקושקשת יש כ-167 קלוריות. במקושקשת מביצה אחת (61 גרם) יש כ- 102 קלוריות. אם אתם מתפלאים על ההבדל בכמות הקלוריות שבין חלבון הביצה לבין חלמון הביצה, הרי שהסיבה לכך משום שחלבון הביצה (הלבן) כמעט ולא מכיל כלל שומנים. לעומת זאת, חלמון הביצה מכיל המון שומן (כ-26% שומן). ואם רציתם לדעת היכן יש יותר חלבון? בחלבון הביצה, או בחלמון הביצה? הרי שבחלמון הביצה יש יותר חלבון מאשר בחלבון הביצה, כ-16% חלבון, בחלמון לעומת כ-11% חלבון, בחלבון הביצה. בנוסף, חלבון הביצה מכיל כמות רבה מאוד של מים ולכן אין לחלבון ערך קלורי גבוה – כ-87% מים.

מהאתר: "חיים בכושר".