2 תשובות

הפחתת כמות המלח בתפריט מונעת מחלות כרוניות רבות. עלינו לדעת לזהות מזונות עתירי מלח ולהגבילם מאד בתפריט היומי. רצוי לחשב כמה מלח או נתרן יש במנה שנאכלת.
חשוב לזכור שמלח ים, ~מלח גס,~ מלח סלעים, רוטב סויה ואבקות תיבול עתירים במלח ודינם כדין מלח בישול. מלח אשלגן מכיל 1/3 מכמות הנתרן שבמלח רגיל. על מנת להנות מתפריט דל במלח יש להרבות באכילה של ירקות ופירות טריים, דגים, דגנים מלאים, קטניות, מוצרי חלב רזים ואגוזים טבעיים – כולם מזונות דלים במלח. לתיבול מומלץ להשתמש במיץ לימון, חומץ טבעי, פלפל חריף, תבלינים טבעיים, שום, בצל ועשבי תיבול. חשוב לזכור שתחושת הצורך במלח הולכת ויורדת כאשר התפריט דל במלח. תקופת ההסתגלות אורכת 2-3 שבועות, ולאחר מכן, מזון עתיר מלח אינו טעים.
היי. בגדול כל מלח לא בריא. כי בשניהם יש 39. נתרן לכן עדיף למעט. היום יש המון סוגי מלח מופחת בנתרן בעיקר בחניות טבע. המשך חג שמח.