2 תשובות
אפשר לטגן בצל גדול לטגן את הירקות אחכ להוסיף שום כורכום מרק עוף אם אוהבים ניתן להוסיף שמיר מרק עוף פלפל שחור או לבן שום - זה רוטב צהוב
עוד אפשרות - לטגן בצל גדול כף רסק גדולה להוסיף מים ירקות פפריקה מרק עוף שום שמיר
זה רוטב אדום
עוד אפשרות - לטגן בצל לאדות תירקות להוסיף גמבה אדומה שמיר מעט מים שום מרק עוף
פלפל שחור ויהיה לך צבעים טבעי
אם תוסיפי עופות יצא לך טעים ויתנו טעם לבריאות בהצלחה
אני ההיתי מוסיפה גם אפונה ירוקה קפואה כרפס
מצוין, מה שקבלת פה. מוסיפה לך מרות סירקיס, אם נשאר לך תירס... ללא הגזר..
לביבות תירס
חומרים:
2 ביצים
1/2 כוס חלב או מים
1/2 כפית מלח
1 כוס גרגרי תירס (משומר מסונן או קפוא שנחלט במים רותחים דקה)
1 כוס קמח
1.5 כפיות אבקת אפיה
שמן

אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים.
שמים את החלבונים בקערה בינונית לשם הקצפה.
את החלמונים טורפים יחד עם החלב או המים, המלח והשמן.
מוסיפים את גרגרי התירס.
2. מנפים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת.
בוחשים היטב.
אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד כף או שתיים חלב או מים.
3. מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את הקצף לתערובת ובוחשים בעדינות.
4. מחממים במחבת גדולה שמן בעומק 2 ס"מ. כשהשמן חם מודדים כף גדולשה של העיסה ומניחים בזהירות בשמן.
מטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד שהחלק התחתון משחים יפה והחלק העליון מבעבע ונראה די יבש. הופכים בזהירות ומטגנים גם את הצד השני. אם הופכים את הטיגנים כשהחלק העליון רטוב עדיין - הטיגנים נשפכים.
5. מניחים את הטיגנים על מגבות נייר כדי להספיג את עודף השמן. מגישים חם.