2 תשובות
הי קמח לבן הוא תוצר של הפרדת החומרים שהיו במקור בגרעין חיטה מלא.
בגרעין חיטה מלא יש קליפה ותוך. התוך כולו עמילן - נקי!

כשטוחנים חיטה, אז לצורך קבלת קמח ריק (לבן) מהקליפות מנפים אותן, וכך מתקבל הקמח הלבן, שאינו אלא עמילן נקי.

הנזקים הבריאותיים הם בכמה רמות:
א) עמילן מתנהג כמו סוכר והופך תוך דקות לסוכר בגוף.
זהו מטען עודף של סוכר מיותר בגוף, המגיע במכה אחת פחות או יותר לדם, ויוצר שם מצב של עודפות. לכן הגוף נאלץ להקצות מנת אינסולין גדולה ומיותרת כדי לרסן כמות זו, ולמנוע מצב של סכרת גבוהה מדי בדם.
כרגיל יש לנו הרבה סוכר בדם בגלל מצבי ריגוש רבים (גם כאלה שלא בחרנו) וגם בגלל שתיית קפה ושאר גורמי סטרס.
אין צורך בעוד גורם של לחץ והצפת סוכר בדם.
עודף סוכר בדם מסכן כלי דם עדינים כמו אלו שבעיניים ועוד.
ב) העמילן משמין.

ג) העובדה שהקליפות של גרעין החיטה נופו, פוגעת בנו באופן נוסף. בקליפות נמצא כל מטען הויטמינים והמינרלים החיוניים לנו בחיטה.

ד) זו אמנם לא פגיעה בריאותית אלא פגיעה בכיסנו- אם אנו רוצים בהם אנו נאלצים לשלם עבורם בצורת קניית תוספים.
ומרבה הצער גם מוכרים לנו את השאריות של הקליפות כסובין חיטה על גבי ובתוך לחמים מועשרים למיניהם תמורת עלות נוספת.

5) יש עוד עניין קטן חיטה רגילה (כך קראתי במקום אחד) מהונדסת גנטית ומחלישה את מערכות החיסון שלנו. יצרני החיטה הזו טוענים שהיא לא מהונדסת ויבואניה מצטרפים במקהלה, אך אינני שקט מהמנגינה שלהם.

שוקי וייס
יועץ משפחתי

אין-ספור נזקים (רק למנות יקח כמה דפים פה..) וגם אין תועלת, כי קמח לבן נטול ויטמינים ומינראלים ואפילו נטול סובין, זה מה שנקרא "קלוריות ריקות".

בנוסף, ע"מ לתת לקמח את הצבע הלבן הלא טבעי שלו, לקמח מוסיפים חומרים כימיים מזיקים כמו בנזואיל-פראוקסיד, פרסולפאט-אמוניום, דיאוקסיד-כלור, ברומאט קליום, אלוקסאן.

אבל הנזק העיקרי מקמח לבן הכך, שבמעיים הוא נדבק לריסים של המעיים, מתאבע ונהיה לבסיס של הריר המכסה את דפנות המעיים מבפנים. בצורה כזאת קמח לבן נהיה למחיצה בין מזון לבין כלי דם של המעיים.
כתוצאה מכך לא מזון הנאכל מגיע לכלי דם הללו, אלא תוצרת חיים של מיקרואורגניזמים הנמצאים בריר.

.