7 תשובות
מים קופאים ב-0 מעלות צלסיוס, בתנאים נורמליים, ובתנאי שאין חומר מומס בהם. 0 מעלות צלסיוס הוא 273 מעלות קֶלְוִין.
יהושע סיון
זה לא כך כך נכון.
האפס המוחלט הוא הטמפרטורה שבה כל החומרים הקיימים (הידועים לנו קיום) יקפאו - כלומר לא תיהיה כלל תנועה של חלקיקים\אטומים.
נק' הקיפאון משתנה מחומר לחומר.


מים יקפאו בטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס.

עידן
מים מתוקים - ללא מומסים כמו מלח וחמרים אחרים - קופאים בטמפרטורה של 0 מעלות צלסיוס בלחץ אטמוספרי של פני הים (כך בהגדרה), אך מי ים (מלוחים) יקפאו בטמפרטורה נמוכה יותר (מותנה ברמת המליחות). להזכירך, כדי להפשיר קרח הנוצר בעת קרה למניעת החלקה מפזרים מלח.
אני מבקש לא להתייחס לתשובה הראשונה היא - בעוונותינו - שטות מוחלטת.
מה כל ההתפלספות הזו. שאלו שאלה פשוטה וציפו לתשובה פשוטה.
התשובה היא 0 מעלות צלזיוס.
טליה
נקודת הקפאון היא 0 מעלות
אופק
טליה מה קורה? אנישחושב שאת יודעת שלמי אמרת את המשפט הזה ""מה כל ההתפלספות הזו. שאלו שאלה פשוטה וציפו לתשובה פשוטה"" זה ד. ר בכימיה בטוח שראית אז תני קצת כבוד בבקשה כדי שיהיה לך כבוד... תודה
סמיר
ד"ר יעקב, התואר שלך מאוניברסיטת ביר זית?
נא לא להתייחס לתשובתו- היא שטות גמורה.
אין דבר כזה מים מתוקים, אלא אם הוספת להם סוכר. יש מים מלוחית או מותפלים.
מים מזוקקים בהם אין מומסים כלשהם, יקפאו ב 4 מעלות מעל האפס בגובה פני הים. הוספת מומסים כלשהם, מורידה את נקודת הקיפאון לאפס או פחות מכך.
יעקב, לך שחק עם הנכדים ודי לקשקש ולהעתיק מוויקיפדיה.
יבגני חוקר גבישים
באותו הנושא: