4 תשובות
לפני שאתה שם את הקטניות בתור סיר הלחץ שים אותם יום לפני בקערית עם מים וסודה לשתיה אך כשאתה מבשל אותם השתמש במים נקיים ואל תשכח רבע/חצי לימון כדי שהסיר לא ישחיר מבפנים
מקווה שעזרתי
:]
בתור שף, אני ממליץ להימנע משימוש בסודה לשתייה , מבחינה בריאותית ומבחינת הטעם.
יש להשרות את החומוס לילה שלם בכמות גדולה של מים ללא כל חומרים, ניתן לבשל את החומוס במי ההשרייה זה יותר טעים, אך קחו בחשבון שלמי שרוצה להמינע מגזים כדאי לסנן ולהשתמש במים חדשים
שף
מנסיון, אין לבשל בסיר הלחץ עם סודה לשתיה.. מעבר לנאמר על ידי קודמי, הסודה לשתיה אמורה לכאורה לסייע לקצר את משך זמן הבישול של החומוס. סיר הלחץ עושה עבודה נאמנה, גם ללא תוספת של סודה לשתיה. במקרה בו השתמשתי בסודה לשתיה בבישול בסיר לחץ, נאלצתי לעצור את התהליך באמצע, גם אם אין סכנת פיצוץ, הקצף שיוצר סודה לשתיה במהלך הבישול יצא והפריע לתהליך.
הסודה לשתייה מיועדת להפחית גזים שנוצרים לאחר אכילת קטניות. יש להשתמש בה בהשרייה ועם ההכנסה לסיר הלחץ יש לסנן את המים ולהכניס מים חדשים לבישול.
באותו הנושא: