3 תשובות
הי,
מצרפת קישור ללזניה חלבית קלה להכנה וטעימה.
מצרפת קישור ללזניה חלבית קלה להכנה וטעימה.
קישורים מצורפים:
טריק מעולה להכנת לזניה:
על מנת שבעת סידור דפי הלזניה, לא ישברו הדפים ויעופו לכל עבר, וגם על מנת שלא יתקשו בשולי התבנית יתר על המידה - השיטה הכי טובה היא להכניס אותם לתבנית מלאה מים רותחים ולתת להם דקה של מכת חום. כך הדפים יתרככו מעט ויהיו קלים יותר לעבודה וגם יספגו מעט מים. כך נמנע מהם להישרף או להתקשות יותר מידי בעת הבישול עצמו.
להלן מתכון מדהים ללזניה, פשוט וקל להכנה. כ-30 דק'.
בתיאבון!
על מנת שבעת סידור דפי הלזניה, לא ישברו הדפים ויעופו לכל עבר, וגם על מנת שלא יתקשו בשולי התבנית יתר על המידה - השיטה הכי טובה היא להכניס אותם לתבנית מלאה מים רותחים ולתת להם דקה של מכת חום. כך הדפים יתרככו מעט ויהיו קלים יותר לעבודה וגם יספגו מעט מים. כך נמנע מהם להישרף או להתקשות יותר מידי בעת הבישול עצמו.
להלן מתכון מדהים ללזניה, פשוט וקל להכנה. כ-30 דק'.
בתיאבון!
קישורים מצורפים:
לזניה מדהימה
לתבנית פיירקס 25*20 ס"מ
1 מנות
המצרכים ללזניה:
250 ק"ג אטריות לזניה שאינן מצריכות בישול מוקדם
750 גרם (3 חב') גבינת קוטג'
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
3 שיני שום כתוש או לחילופין 2 כפיות שום כתוש מקופסא
3 ביצים
1 כפית מלח
1 כפיות אורגנו
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס מים
המצרכים לרוטב בשמל:
3 כפות מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה של הלזניה:
-בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים מלבד האטריות והגבינה הצהובה
-משמנים תבנית פיירקס
-בתבנית שמים שכבת אטריות (אטרייה בצד אטרייה) מעליה חצי מהתערובת ומעל התערובת פרוסות גבינ"ץ
-שוב שמים אטריות מעליה את מחצית התערובת שנותרה
-מעל התערובת מורחים את רוטב הבשמל ומעל הרוטב מניחים עוד פרוסות גבינ"ץ
-אופים בחום בינוני של כ 180 מעלות כ 30-40 דקות או עד שהגבינה נמסה
-חותכים לריבועים ומגישים עם סלט ירקות טרי
זו יופי של ארוחת ערב או צהריים, מזינה, טעימה, ואפילו הילדים יאהבו אותה מאוד
לתבנית פיירקס 25*20 ס"מ
1 מנות
המצרכים ללזניה:
250 ק"ג אטריות לזניה שאינן מצריכות בישול מוקדם
750 גרם (3 חב') גבינת קוטג'
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
3 שיני שום כתוש או לחילופין 2 כפיות שום כתוש מקופסא
3 ביצים
1 כפית מלח
1 כפיות אורגנו
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס מים
המצרכים לרוטב בשמל:
3 כפות מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה של הלזניה:
-בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים מלבד האטריות והגבינה הצהובה
-משמנים תבנית פיירקס
-בתבנית שמים שכבת אטריות (אטרייה בצד אטרייה) מעליה חצי מהתערובת ומעל התערובת פרוסות גבינ"ץ
-שוב שמים אטריות מעליה את מחצית התערובת שנותרה
-מעל התערובת מורחים את רוטב הבשמל ומעל הרוטב מניחים עוד פרוסות גבינ"ץ
-אופים בחום בינוני של כ 180 מעלות כ 30-40 דקות או עד שהגבינה נמסה
-חותכים לריבועים ומגישים עם סלט ירקות טרי
זו יופי של ארוחת ערב או צהריים, מזינה, טעימה, ואפילו הילדים יאהבו אותה מאוד
באותו הנושא: