5 תשובות
קמח... ובריא במידה במסויממת
מרכיב בתוך מוצרי לחם ופחמימות והא די בריא אבל במידה מסויימת
אנונימי
גלוטן הוא סוג של חלבון הנמצא בעיקר בדגנים, צירפתי קישור לקריאה נוספת על חשיבתו התזונתית ובאיזה רמה גלוטן בריא.
תערובת חלבונים המצויה בזרעים של דגנים שונים, כגון חיטה ושעורה, אשר מקנה לבצק המוכן מקמח חיטה את צמיגותו ודביקותו.
• הסובלים ממחלת הצליאק רגישים לגלוטן וזקוקים לתפריט מיוחד, שאינו מכיל חומר זה.

גלוטן לא בריא רק למי שאלרגי לגולטן.
אבל זה לא נכון להגיד שגלוטן לא בריא. כמו כל מרכיב טבעי בצמחים, גם גם לגלוטן יש תחונות חשובות בתפקוד הגוף. הבעיה נמצאת בכמות הגלוטן שאנחנו צורכים. אם נתחיל לשמוע גוף שלנו ולספק לו בדיוק מה שהוא זקוק, לא יותר ולא פחות, גלוטן יהפוך ממזיק למועיל.
לא בריא והוא חומר הנמצא בחיטה ושעורה
באותו הנושא: