3 תשובות
זה כשר ל-כ-ל הפסח.

את לא זוכרת טוב, נשמה טובה, זה לא הכשר אחר לחג עצמו. אלא אותו הכשר.

תזכרו ותדאגו לעשות מכירת חמץ לפני ערב פסח. פשוט מכניסים לארון את החמץ או כל מוצר אכילה שלא כתוב עליו "כשר לפסח". סוגרים את הארון ושמים עליו שלט "חמץ שמכור לגוי" אם יש לך שאלה שאלי אותי בפרטי.
אם בישול נעשה בערב פסח, ונתערב בו חמץ, החמץ מתבטל בשישים, כלומר אם כמות החמץ היא קטנה מ-1/60 מכלל התבשיל - התבשיל כשר לפסח.
אם הבישול נעשה במהלך הפסח עצמו, החמץ לא מתבטל וכל התבשיל נאסר.
לכן, מציינים על-גבי המוצרים שהם יוצרו בערב פסח, על מנת לציין שיש במוצר פחות חשש לתערובת חמץ ויש בו הידור נוסף.
לכן, מבחינת דיני הכשרות, יש עדיפות למוצר שיוצר לפני פסח והיצרנים מציינים זאת.
חג כשר ושמח!
שאלה מצוינת!

הכיתבו כשר לפסח ערב פסח הכוונה שהמוצר יוצר בערב פסח
ומותר לאכול אותו בפסח!

למה כותבים ערב פסח? כי יש אנשים שמחמירים לאכול מוצרי חלב שיוצרו לפני פסח
והסיבה למנהג כי אם התערבב בחלב של הפרה מעט חמץ לפני פסח והוא יוצר לפני פסח במידה והכמות קטנה מאוד פחות מ1 לשישים הוא בטל ואינו נחשב לחמץ
אבל בפסח גם כמות קטנה מאוד הופכת לחמץ.
שלמה