2 תשובות
עוף בגריל מעולה!
מצרכים:
עוף שלם
שקיק תפוחי אדמה קטנים שטופים
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כף א. מרק עוף
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח
מלח גס
אופן ההכנה:
1. לבשל את תפוחי אדמה כ 5 6 דקות במים רותחים ולסנן.
2. לערבב את שמן שום ותבלינים לרוטב חלק ומבריק לתבל את העוף ולהשרות כשעה, בשארית הרוטב לתבל את תפוחי האדמה.
3. לרפד תבנית בנייר אפיה להניח את העוף במרכז כשהחזה כלפי מטה,. מסביב לפזר את תפוחי האדמה.
4. מי שרוצה לשדרג, להוסיף לרוטב כף סילאן, לא יוצא מתוק אבל נותן טעם מיוחד. בכל פינה לשים 2 כפות של מלח גס.
5. חום בינוני 180 מעלות כ 50 דקות, אין צורך לכסות או להפוך. לבדוק שתפוחי האדמה רכים.
מצרכים:
עוף שלם
שקיק תפוחי אדמה קטנים שטופים
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כף א. מרק עוף
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח
מלח גס
אופן ההכנה:
1. לבשל את תפוחי אדמה כ 5 6 דקות במים רותחים ולסנן.
2. לערבב את שמן שום ותבלינים לרוטב חלק ומבריק לתבל את העוף ולהשרות כשעה, בשארית הרוטב לתבל את תפוחי האדמה.
3. לרפד תבנית בנייר אפיה להניח את העוף במרכז כשהחזה כלפי מטה,. מסביב לפזר את תפוחי האדמה.
4. מי שרוצה לשדרג, להוסיף לרוטב כף סילאן, לא יוצא מתוק אבל נותן טעם מיוחד. בכל פינה לשים 2 כפות של מלח גס.
5. חום בינוני 180 מעלות כ 50 דקות, אין צורך לכסות או להפוך. לבדוק שתפוחי האדמה רכים.
אנונימית
מנגטים שוקולד
170 גר שוקולד מריר
מנגטים מנייר
מברשת צבע קטנה
למוס-
3 כפות פודינג וניל
5 כפות גבינה לבנה
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם פירורי פתי בר
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
משך ההכנה: 30 דקות
לחמם שוקולד מריר על בן מארי עד להמסה מלאה.
לשים שתי כפיות של שוקולד בתוך המנגט ולמרוח בעדינות על דפנות המנגט עם המברשת.
לדאוג להשאיר גם שוקולד במרכז.
להכניס למקפיא למשך 15 שעה, ולחזור שוב פעם על פעולת המריחה ולהכניס למקפיא לעוד 20 דקות.
בינתיים להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב ולהוסיף בהדרגה את הפודינג וניל ולאחר מכן את הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.
לחמם את החמאה במיקרוגל עד להמסה מוחלטת, להוסיף לקערה את הפירורים ולערבב את הכל ביחד.
להוציא את המנגטים ולמלא את התחתית בפירורים ולהשאיר גם מקום לתערובת גבינה ולכסות עם שוקולד עד ולהכניס לקירור למשך 10 דקות.
1 בצל ירוק קצוץ (לקישוט)
למשרה:
2 כפות שמן שומשום
1 כף שמן תירס
1 כף חומץ אורז
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
שיניים כתושות מ-3 ראשי שום
1 כפית טוגארשי (תערובת תבלינים סינית שאפשר למצוא במחלקות האסייתיות ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות)
1 כפית מלח
1 כף גדושה סוכר חום כהה
לסלט האטריות:
1 חבילה אטריות סובה
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 בצלים ירוקים, קצוצים
1 מלפפון פרוס דק
1 כוס עלי נענע, פטרוזיליה וכוסברה (לפי טעמכם)
לרוטב:
1/3 כוס סויה
1 כף דבש
1/3 כוס חומץ אורז
1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה:
העוף:
1. טפים את העוף היטב ומייבשים. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המשרה. מעבירים את העוף למשרה למשך הלילה.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים תבנית לתנור ומניחים לה להתחמם היטב במשך כ-10 דקות.
3. מניחים בתבנית החמה את העוף כשהחזה כלפי מטה וצולים במשך כ-20 דקות. הופכים את העוף כשהחזה כלפי מעלה וצולים במשך 30 דקות נוספות.
4. מוציאים מהתנור, פורסים ומעטרים בשומשום ובבצל הירוק. מגישים מיד.
אנונימי