4 תשובות
בבקשה
http://www.pizzot.co.il/recipes.php
http://www.pizzot.co.il/recipes.php
בבקשה,
**********פיצה מרגריטה:
החומרים:
-בצק לפיצה
-1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות או 1 קופסה (כ800 גרם) עגבניות משומרות קלופות, מנוקזות
-מלח ופלפל
-350 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס או חתוכה לקוביות או פרוסה דק
-4 כפות גבינת פרמזן מגוררת (אם רוצים)
-צרור גדול בזיליקום קצוץ
-3 כפות שמן זית
**בצק לפיצה:
המצרכים:
-500 גרם קמח רגיל ועוד קמח לקימוח
-רבע כפית מלח
-25 גרם שמרים טריים
-כ250 מ"ל מים פושרים
-קורט סוכר
-4 כפות שמן זית
הכנת בצק לפיצה:
מנפים את הקמח לתוך קערה יחד עם המלח.
ממיסים השמרים בחצי כוס מהמים עם קורט סוכר המסייע להפעלתם.
כשהשמרים מתחילים להעלות קצף, יוצקים את התערובת לקמח.
אם משתמשים בשמרים יבשים, מוסיפים אותם ישירות לקמח
מוסיפים 3 כפות מהשמן ומים בכמות מספקת ליצירת בצק מוצק
יוצקים המים בהדרגה, מערבבים בתחילה בכף עץ ולאחר מכן בידיים, עד שכל הקמח נבלע במים.
מוסיפים עוד מעט קמח אם הבצק דביק מדי
לשים היטב לפחות 10 דקות או עד שהבצק חלש וגמיש
יוצקים טיפת שמן לקערה נקייה ומגלגלים בתוכה את הבצק כדי לשמן את פניו ולמנוע התייבשות
מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו
חובטים בבצק להוצאת האויר ולשים במשך דקות אחדות
מגלגלים בשארית השמן ומניחים לתפוח 30 דקות נוספות
מחממים את התנור מראש לחום גבוה מאוד (240 צ.475 פ)
מחלקים הבצק ל 4 כדורים ומרדדים כל אחד מהם על משטח מקומח במערוך מקומח קלות לעלה דק בעובי חצי ס"מ
מותחים העלים בידיים עד כמה שאפשר
מרימים בזהירות כל אחד מן העלים ומעבירים לתבנית אפייה שטוחה ומשומנת
מורחים המלית בשיכבה אחידה על פני העלה, ואופים בחלק החם ביותר של התנור כ 25 דקות או עד שהקצוות והבסיס נעשים פריכים
מגישים הפיצות כשהן טריות וחמות -- מיד כשמוציאים אותן מהתנור
תהליך הכנת כל הפיצה:
מכינים הבצק הפיצה ומניחים לו לתפוח פעמיים
מחממים התנור לחום גבוה מאוד (240צ.475 פרנהייט)
קוצצים העגבניות, מסננים במסננת וסוחטים בלחיצה להוצאת עודף המיץ, כדי שהפיצה לא תתקבל לחה מדי
מחלקים הבצק ל 4 כדורים ומרדדים אותם לעלים בעובי של פחות מחצי ס"מ
מורחים העלים בשכבה שווה של עגבניות
זורים על כל אחד שיכבת גבינה מוצרלה ו 1 כף גבינת פרמזן מגוררת אם רוצים
מתבלים במעט מאוד מלח ובהרבה פלפל
זורים למעלה בזיליקום ומטפטפים את שמן הזית
אופים כמתואר לעיל במתכון הפיצה
תהנה, ובתיאבון
**********פיצה מרגריטה:
החומרים:
-בצק לפיצה
-1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות או 1 קופסה (כ800 גרם) עגבניות משומרות קלופות, מנוקזות
-מלח ופלפל
-350 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס או חתוכה לקוביות או פרוסה דק
-4 כפות גבינת פרמזן מגוררת (אם רוצים)
-צרור גדול בזיליקום קצוץ
-3 כפות שמן זית
**בצק לפיצה:
המצרכים:
-500 גרם קמח רגיל ועוד קמח לקימוח
-רבע כפית מלח
-25 גרם שמרים טריים
-כ250 מ"ל מים פושרים
-קורט סוכר
-4 כפות שמן זית
הכנת בצק לפיצה:
מנפים את הקמח לתוך קערה יחד עם המלח.
ממיסים השמרים בחצי כוס מהמים עם קורט סוכר המסייע להפעלתם.
כשהשמרים מתחילים להעלות קצף, יוצקים את התערובת לקמח.
אם משתמשים בשמרים יבשים, מוסיפים אותם ישירות לקמח
מוסיפים 3 כפות מהשמן ומים בכמות מספקת ליצירת בצק מוצק
יוצקים המים בהדרגה, מערבבים בתחילה בכף עץ ולאחר מכן בידיים, עד שכל הקמח נבלע במים.
מוסיפים עוד מעט קמח אם הבצק דביק מדי
לשים היטב לפחות 10 דקות או עד שהבצק חלש וגמיש
יוצקים טיפת שמן לקערה נקייה ומגלגלים בתוכה את הבצק כדי לשמן את פניו ולמנוע התייבשות
מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו
חובטים בבצק להוצאת האויר ולשים במשך דקות אחדות
מגלגלים בשארית השמן ומניחים לתפוח 30 דקות נוספות
מחממים את התנור מראש לחום גבוה מאוד (240 צ.475 פ)
מחלקים הבצק ל 4 כדורים ומרדדים כל אחד מהם על משטח מקומח במערוך מקומח קלות לעלה דק בעובי חצי ס"מ
מותחים העלים בידיים עד כמה שאפשר
מרימים בזהירות כל אחד מן העלים ומעבירים לתבנית אפייה שטוחה ומשומנת
מורחים המלית בשיכבה אחידה על פני העלה, ואופים בחלק החם ביותר של התנור כ 25 דקות או עד שהקצוות והבסיס נעשים פריכים
מגישים הפיצות כשהן טריות וחמות -- מיד כשמוציאים אותן מהתנור
תהליך הכנת כל הפיצה:
מכינים הבצק הפיצה ומניחים לו לתפוח פעמיים
מחממים התנור לחום גבוה מאוד (240צ.475 פרנהייט)
קוצצים העגבניות, מסננים במסננת וסוחטים בלחיצה להוצאת עודף המיץ, כדי שהפיצה לא תתקבל לחה מדי
מחלקים הבצק ל 4 כדורים ומרדדים אותם לעלים בעובי של פחות מחצי ס"מ
מורחים העלים בשכבה שווה של עגבניות
זורים על כל אחד שיכבת גבינה מוצרלה ו 1 כף גבינת פרמזן מגוררת אם רוצים
מתבלים במעט מאוד מלח ובהרבה פלפל
זורים למעלה בזיליקום ומטפטפים את שמן הזית
אופים כמתואר לעיל במתכון הפיצה
תהנה, ובתיאבון
פיצה של מלי מאירוב- אחד הפיצות השוות!
והיא גם קלה להכנה..
בתיאבון!
משאירה לך קישור:
והיא גם קלה להכנה..
בתיאבון!
משאירה לך קישור:
אחלה מתכון של "פיצה ארוחת בוקר":
מצרכים
לבצק ל- 6 מנות
1 קילו קמח
600 מ"ל מים
10 גרם שמרים טריים
100 מ"ל שמן זית
1 כפית מלח
לרוטב הפיצה והתוספות לפיצה אחת
רסק עגבניות טרי מעגבנייה אחת
6 יחידות עגבניות שרי חצויות
100 גרם מוצרלה טרייה
1 ביצה
5 יחידות אספרגוס ראשים חלוטים
7 יחידות עלי בייבי תרד
אופן ההכנה
לבצק: מכניסים למיקסר מים פושרים עם השמרים הטריים וחצי מכמות הקמח ולשים כ-2 דקות.
מוסיפים את המלח ושאר הקמח ולשים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את השמן זית ולשים 8 עד 10 דקות.
מתפיחים שעתיים בטמפרטורת חדר לפני השימוש.
לפיצה: מחממים תנור לחום מקסימאלי ( רצוי להשתמש באבן פיצה, ניתן למצוא בחנויות מתמחות )
מרדדים כדור בצק של 200 גרם עם מעט קמח לקוטר של 30 ס"מ.
מורחים 3 כפות של רסק עגבניות ומפזרים את עגבניות השרי.
שוברים ביצה אחת למרכז הפיצה ומכניסים לתנור ל- 5 דקות.
לאחר שהפיצה מוכנה, קורעים לחתיכות גסות את גבינת המוצרלה ומסדרים מסביב לביצה.
מפזרים ראשי אספרגוס ועלי בייבי תרד.
מתבלים במלח ופלפל ומזליפים שמן זית מעל.
מצרפת גם את המקור, יכול להיות שיהיה לך יותר נוח לקרוא משם.
בתיאבון
מצרכים
לבצק ל- 6 מנות
1 קילו קמח
600 מ"ל מים
10 גרם שמרים טריים
100 מ"ל שמן זית
1 כפית מלח
לרוטב הפיצה והתוספות לפיצה אחת
רסק עגבניות טרי מעגבנייה אחת
6 יחידות עגבניות שרי חצויות
100 גרם מוצרלה טרייה
1 ביצה
5 יחידות אספרגוס ראשים חלוטים
7 יחידות עלי בייבי תרד
אופן ההכנה
לבצק: מכניסים למיקסר מים פושרים עם השמרים הטריים וחצי מכמות הקמח ולשים כ-2 דקות.
מוסיפים את המלח ושאר הקמח ולשים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את השמן זית ולשים 8 עד 10 דקות.
מתפיחים שעתיים בטמפרטורת חדר לפני השימוש.
לפיצה: מחממים תנור לחום מקסימאלי ( רצוי להשתמש באבן פיצה, ניתן למצוא בחנויות מתמחות )
מרדדים כדור בצק של 200 גרם עם מעט קמח לקוטר של 30 ס"מ.
מורחים 3 כפות של רסק עגבניות ומפזרים את עגבניות השרי.
שוברים ביצה אחת למרכז הפיצה ומכניסים לתנור ל- 5 דקות.
לאחר שהפיצה מוכנה, קורעים לחתיכות גסות את גבינת המוצרלה ומסדרים מסביב לביצה.
מפזרים ראשי אספרגוס ועלי בייבי תרד.
מתבלים במלח ופלפל ומזליפים שמן זית מעל.
מצרפת גם את המקור, יכול להיות שיהיה לך יותר נוח לקרוא משם.
בתיאבון
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: