תשובה אחת
שייק פירות בסיסי על בסיס חלב
החומרים:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס פירות חתוכים - תותים, אפרסקים, משמשים, אגסים, בננות, נקטרינות - או כל פרי שאתם אוהבים.
2-3 קוביות קרח
אפשר להוסיף גם מעט תמצית וניל או סוכר להמתקה - בעיקר כשמדובר בפירות חמצמצים כמו משמשים או נקטרינות.

אופן ההכנה: מועכים את הפירות עם החלב בבלנדר. אפשר לכתוש את קוביות הקרח תחילה או להוסיף אותן שלמות לשייק המוכן.

גיוונים:
את החלב אפשר להחליף במים או יוגורט
פירות - אפשר לגוון כרצונכם.

שייק תות בננה
החומרים:
2 כוסות תותים רחוצים
2 בננות בשלות
כוס קוביות קרח
1/2 כוס יוגורט - אפשר בטעם תות
1/2 כוס חלב
מעט דבש - אם רוצים להמתיק.

אופן ההכנה: אם רוצים כותשים את קוביות הקרח בבלנדר. אפשר גם להשאיר אותן שלמות. מערבבים את כל שאר החומרים בבלנדר ומוסיפים את הקרח. מגישים עם חצי פלח תות מעל.


שייק מנגו
החומרים:
מנגו שלם, ללא הגלעין והקליפה
גביע יוגורט דל שומן
1/3 כוס מיץ תפוזים
2-4 קוביות קרח

מערבלים את כל החומרים במערבל עד לקבלת מרקם חלק.

"ברד" פירות הדר
חומרים:
אשכולית או אשכולית אדומה אחת או שני תפוזים - מקולפים, מנוקים מקליפות פנימיות וגרעינים.
6 קוביות כרח
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה: מכניסים את הפרי והסוכר לבלנדר ומערבלים. אם רוצים שהשייק יהיה מסונן וחלק - מעבירים את הנוזל המתקבל לאחר הערבול דרך מסננת. לאחר מכן מחזירים לבלנדר ומכניסים - תוך כדי ערבול - את קוביות הקרח, אחת אחרי השניה. מערבלים במהירות גבוהה למשך כדקה.

גיוונים:
לימונענע - מחליפים את פרי ההדר במיץ מלימון אחד, כמה עלי נענע ומוסיפים עוד כף סוכר ומעט מים.
ברד ענבים - מחליפים את פירות ההדר בכוס וחצי של ענבים. את ברד הענבים יש להעביר דרך מסננת כדי להפטר מהקליפות והגרעינים.


שייק יוגורט, תמרים ותפוזים
החומרים:
גביע יוגורט דל שומן
1/2 כוס תמרים מגולענים
1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה: מערבלים את המיץ והפירות בבלנדר ומוסיפים את היוגורט. מערבלים את כל החומרים למשך 1/2 דקה בבלנדר.

גיוונים:
לטעם מושחת באמת, אפשר להחליף את גביע היוגורט בחצי כוס גלידת וניל וחצי כוס חלב.


שייק אבטיח וג'ינג'ר
החומרים:
2 כוסות אבטיח חתוך
כוס קרח (רצוי לכתוש אותו קודם להכנה)
1/2 כוס יוגורט או 1/4 כוס מים קרים
כף סוכר
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1/4 כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה: מערבלים את כל החומרים בבלנדר ומגישים.


שייק סלט פירות
2-4 מנות
החומרים:
כוס אחת מיץ תפוזים
כוס אחת מיץ אפרסקים + חצי כוס אפרסקים קלופים וחתוכים
בננה אחת
כוס אננס חתוך
כוס חלב

אופן ההכנה: מערבלים את כל החומרים ומוסיפים עלי נענע או ענבים חתוכים לקישוט.
אפשר כמובן להחליף את הפירות בכל פרי אחר, לפי הטעם.


לאסי הודי מתוק
החומרים:
1/2 כוס מים
2 כפיות דבש
כוס יוגורט (רצוי יוגורט שאינו דל שומן)
1/4-1/2 כוס קוביות קרח
מעט מלח

לאסי הודי פיקנטי
כפית זרעי כמון/כוסברה
כוס יוגורט
כוס חלב
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/2 כוס קוביות קרח.
עשבי תיבול לטעם - עלי כוסברה, נענע או מנטה, עשב לימון

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים.

גיוונים: - אפשר לצאת מהגדרת ה"קלאסי" ולהפוך את המשקה לשונה, אם מוסיפים מי ורדים ומעט פיסטוקים קצוצים, קנמון או תמצית שקדים.



שייק שוקולד
החומרים:
כוס חלב קר
2 כפות סירופ שוקולד
3 כפות גדולות של גלידת שוקולד.

מערבלים את כל החומרים ביחד. אם רוצים שהשייק יהיה סמיך יותר - מוסיפים גלידה. אם רוצים שיהיה אוורירי יותר - מוסיפים מעט חלב.