6 תשובות
שוארמה זה הודו
סביח זה איזו חרטה בפיתה
סביח זה איזו חרטה בפיתה
תני לילדה פרח כוסאמו גם אם זה ספאם איזה תשובה דפקה לך
היוש אני כאן בדיליי של 4 שנים
סביח עשוי מפיתה ששמים בתוכה חציל מטוגן, ביצה קשה, חומוס, טחינה, סלט, עמבה, סחוג, מלפפון חמוץ, תפוח אדמה, בצל... מה שאתה מבקש :)
סביח הוא מאכל עממי, יהודי-עיראקי שנפוץ בישראל.
דרך אגב, "סביח" זה גם ראשי תיבות של סלט, ביצה וחציל.
שווארמה עשויה מנתחי בשר מסוגים שונים, לרוב עוף או הודו. נתחי הבשר נצלים על שיפוד מתכת ארוך שמסתובב, יחד עם שומן ותבלינים.
השווארמה נחשבת למזון רחוב מהיר, ונמכרת לרוב בשווארמיות.
בדרך כלל אוכלים את השווארמה בתוך פיתה או לאפה, יחד עם טחינה, חומוס וסלטים. אבל יש כאלה שמעדיפים לאכול אותה בצלחת.
מוצאה של השווארמה היא מהמטבח הטורקי, אבל כיום ניתן למצוא שווארמה כמעט בכל העולם.
זה טעים? על טעם וריח אין להתווכח, אבל רוב האנשים חושבים שזה טעים.
סביח עשוי מפיתה ששמים בתוכה חציל מטוגן, ביצה קשה, חומוס, טחינה, סלט, עמבה, סחוג, מלפפון חמוץ, תפוח אדמה, בצל... מה שאתה מבקש :)
סביח הוא מאכל עממי, יהודי-עיראקי שנפוץ בישראל.
דרך אגב, "סביח" זה גם ראשי תיבות של סלט, ביצה וחציל.
שווארמה עשויה מנתחי בשר מסוגים שונים, לרוב עוף או הודו. נתחי הבשר נצלים על שיפוד מתכת ארוך שמסתובב, יחד עם שומן ותבלינים.
השווארמה נחשבת למזון רחוב מהיר, ונמכרת לרוב בשווארמיות.
בדרך כלל אוכלים את השווארמה בתוך פיתה או לאפה, יחד עם טחינה, חומוס וסלטים. אבל יש כאלה שמעדיפים לאכול אותה בצלחת.
מוצאה של השווארמה היא מהמטבח הטורקי, אבל כיום ניתן למצוא שווארמה כמעט בכל העולם.
זה טעים? על טעם וריח אין להתווכח, אבל רוב האנשים חושבים שזה טעים.
סביח זה פיתה שיש בתוכה כמה מרכיבים עיקריים והשאר זה כבר תוספות בהתאם לטעם האישי שלך
תפוח אדמה מבושל, ביצה וחצילים מטוגנים.
מומלץ להוסיף בצל מתובל בסומק, טחינה וירקות אם בא לך.
אני יודעת שהיה נהוג לאכול את הסביח כארוחת בוקר של שבת כי תפוחי האדמה והביצים כבר היו על הפלטה כל הלילה... ומשם זה כבר התגלגל.
חוץ מזה שהחציל מטוגן בשמן, המנה בריאה ומזינה. רצוי להזמין את המנה בפיתה מקמח מלא.
תפוח אדמה מבושל, ביצה וחצילים מטוגנים.
מומלץ להוסיף בצל מתובל בסומק, טחינה וירקות אם בא לך.
אני יודעת שהיה נהוג לאכול את הסביח כארוחת בוקר של שבת כי תפוחי האדמה והביצים כבר היו על הפלטה כל הלילה... ומשם זה כבר התגלגל.
חוץ מזה שהחציל מטוגן בשמן, המנה בריאה ומזינה. רצוי להזמין את המנה בפיתה מקמח מלא.
שואל השאלה:
וואו אכלתי שווארמה בפעם הראשונה וזה גועל נפש, סתם מלא בצק ולא הרגשתי בכלל בשר..
וואו אכלתי שווארמה בפעם הראשונה וזה גועל נפש, סתם מלא בצק ולא הרגשתי בכלל בשר..
אנונימי
כנראה שלא אכלת שווארמה במקום טוב.
שווארמה זה בד"כ הודו או עגל שמסתובבים על מין מקל כזה לחימום אחיד, ושמים אותו בד"כ בפיתה או בלאפה עם סלטים, טחינה, חריף ומה שבא לך.
סביח זה מאכל עיראקי שבו יש חצילים מטוגנים, ביצים וטחינה אבל אפשר להוסיף לזה צ'יפס וזה ייצא ממש טעים
שווארמה זה בד"כ הודו או עגל שמסתובבים על מין מקל כזה לחימום אחיד, ושמים אותו בד"כ בפיתה או בלאפה עם סלטים, טחינה, חריף ומה שבא לך.
סביח זה מאכל עיראקי שבו יש חצילים מטוגנים, ביצים וטחינה אבל אפשר להוסיף לזה צ'יפס וזה ייצא ממש טעים
באותו הנושא: