9 תשובות
טוסט גבינה צהובה
אנונימי
סלט עם ירקות חביתה ולחם קל.
שואל השאלה:
שחכתי גם בלי ביצים אבל תודה ❤
שחכתי גם בלי ביצים אבל תודה ❤
אנונימית
מאפה ממש ממש טעים שהכנתי היום של פטריות בשמנת על בצק עלים! משהו מטורף
מצרכים:
350 גרם בצק עלים משובח
למלית:
50 גרם חמאת תנובה
2 בצלים קצוצים דק
750 גרם פטריות מסוגים שונים חתוכים לפרוסות (שמפיניון, פורטבלו, ירדן, שיטקי)
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 1 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
100 גרם גבינת טל העמק מגוררת
תבנית מלבנית 27 x 33 ס"מ
powered by shopeat
מאפה פטריות בשמנת על בצק עלים - אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה ( 200 מעלות).
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, בעזרת מערוך מקומח, לעלה מלבני בגודל 35*30 ס"מ מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. נותנים לבצק לגלוש מעבר לשולי התבנית מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים במקרר.
3. ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
4. אופים את הבצק עד שיזהיב, מוציאים מהתנור. אם הבצק תפח מדי דוחסים אותו מעט בתבנית, שוטחים מעליו את תערובת הפטריות, זורים מעל את הגבינה ואופים כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות, חותכים למנות ומגישים.
קרדיט מלא לשף הלבן!
מצרכים:
350 גרם בצק עלים משובח
למלית:
50 גרם חמאת תנובה
2 בצלים קצוצים דק
750 גרם פטריות מסוגים שונים חתוכים לפרוסות (שמפיניון, פורטבלו, ירדן, שיטקי)
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 1 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
100 גרם גבינת טל העמק מגוררת
תבנית מלבנית 27 x 33 ס"מ
powered by shopeat
מאפה פטריות בשמנת על בצק עלים - אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה ( 200 מעלות).
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, בעזרת מערוך מקומח, לעלה מלבני בגודל 35*30 ס"מ מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. נותנים לבצק לגלוש מעבר לשולי התבנית מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים במקרר.
3. ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
4. אופים את הבצק עד שיזהיב, מוציאים מהתנור. אם הבצק תפח מדי דוחסים אותו מעט בתבנית, שוטחים מעליו את תערובת הפטריות, זורים מעל את הגבינה ואופים כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות, חותכים למנות ומגישים.
קרדיט מלא לשף הלבן!
אנונימית
סלט עם לחם קל
ספגטי
פיצה
צנימים, גבינות וסלט
טוסט
סלט גדול וטוב עם המון ירקות כמו מלפפון, עגבניה, גמבה, גזר, תירס וכו'
מלוואח ועגבניות מרוסקות.
בורקס וסלט.
פיצה
צנימים, גבינות וסלט
טוסט
סלט גדול וטוב עם המון ירקות כמו מלפפון, עגבניה, גמבה, גזר, תירס וכו'
מלוואח ועגבניות מרוסקות.
בורקס וסלט.
סלט עם טוסט או מקושקשת
סושי צמחוני
פיצה
שקשוקה
סושי צמחוני
פיצה
שקשוקה
קחי לקינוח בלי בשר וביצים שוקולד לוטוס מעולה!
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח לוטוס
לקישוט:
פירורי עוגיות לוטוס
פטל מיובש
שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
1. ממיסים 150 גרם מהשוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לגמרי.
2. מוסיפים את 50 הגרמים הנותרים של השוקולד ומערבבים היטב במשך כדקה עד שמתקבל שוקולד מומס, סמיך וחלק.
3. מניחים נייר אפייה על קרש חיתוך ויוצקים עליו את השוקולד המומס. מיישרים את השוקולד בעזרת לקקן, שפכטל או הצד הקהה של סכין למלבן בגודל כ-27 על 20 ס"מ ובעובי 2-3 מ"מ.
4. מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-20 שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים לשקית זילוף קטנה.
5. מזלפים עיגולים קטנים של ממרח לוטוס על מלבן השוקולד ובעזרת קיסם עץ יוצרים צורות שיש.
6. מפזרים מעל את פירורי העוגיות, הפטל המיובש ו/או שבבי הקוקוס.
7. מעבירים לקירור של לפחות חצי שעה, חותכים או שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.
הוספת השוקולד המוצק לשוקולד המומס היא תהליך טמפרור בסיסי שנועד לגרום לשוקולד להיות עמיד יותר בטמפרטורת החדר. בקיץ עדיין מומלץ לשמור אותו במקרר.
הצעות נוספות לקישוט השוקולד: פיסטוק, אגוזים ושקדים קצוצים; חמוציות, צימוקים ופירות יבשים חתוכים; סוכריות צבעוניות.
קרדיט לאתר מאקו
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח לוטוס
לקישוט:
פירורי עוגיות לוטוס
פטל מיובש
שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
1. ממיסים 150 גרם מהשוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לגמרי.
2. מוסיפים את 50 הגרמים הנותרים של השוקולד ומערבבים היטב במשך כדקה עד שמתקבל שוקולד מומס, סמיך וחלק.
3. מניחים נייר אפייה על קרש חיתוך ויוצקים עליו את השוקולד המומס. מיישרים את השוקולד בעזרת לקקן, שפכטל או הצד הקהה של סכין למלבן בגודל כ-27 על 20 ס"מ ובעובי 2-3 מ"מ.
4. מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-20 שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים לשקית זילוף קטנה.
5. מזלפים עיגולים קטנים של ממרח לוטוס על מלבן השוקולד ובעזרת קיסם עץ יוצרים צורות שיש.
6. מפזרים מעל את פירורי העוגיות, הפטל המיובש ו/או שבבי הקוקוס.
7. מעבירים לקירור של לפחות חצי שעה, חותכים או שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.
הוספת השוקולד המוצק לשוקולד המומס היא תהליך טמפרור בסיסי שנועד לגרום לשוקולד להיות עמיד יותר בטמפרטורת החדר. בקיץ עדיין מומלץ לשמור אותו במקרר.
הצעות נוספות לקישוט השוקולד: פיסטוק, אגוזים ושקדים קצוצים; חמוציות, צימוקים ופירות יבשים חתוכים; סוכריות צבעוניות.
קרדיט לאתר מאקו
אנונימי
טוסט עם סלט או חביתה או ביצת עין
באותו הנושא: