8 תשובות
לא יודעת אני לא רואה סיבה שבגללה נשים בהריון לא יאכלו סושי.
אם אני לא טועה בגלל שבסושי יש דג נע.
אף פעם לא שמעתי על דבר כזה, אבל בדגים הלא מבושלים בסושי יכולים להיות חיידיקם או טפילים אז אוליי בגלל זה.
שואל השאלה:
כן רופאים אומרים שזה מסוכן לנשים בהריון לאכול סושי ואנילא מבינה למה זה מחרפן אותי
כן רופאים אומרים שזה מסוכן לנשים בהריון לאכול סושי ואנילא מבינה למה זה מחרפן אותי
אנונימית
זה בגלל הדג שהוא נע, זה לא בריא לכולם אבל בגלל שנשים בהריון זה יכול להזיק יותר לתינוק
אולי זה בגלל החומץ באורז
לנשים בהריון אסור לאכול אוכל נא בכללי (סושי נכלל באוכל נא) כיון שלנשים הרות יש סיכוי גבוה יותר ללקות בזיהומים.
החיידקים המזהמים המסוכנים ביותר לנשים הרות הם:
ליסטריה מונוציטוגנס, שמצוי בעיקר בבשרים ובדגים לא מבושלים או לא מבושלים דיים, במוצרי חלב לא מפוסטרים ובכל מזון שבא במגע עם משטחי עבודה מזוהמים.
טוקסופלאסמה גונדיי, טפיל שיכול להימצא במוצרי בשר ועוף שלא בושלו או שלא בושלו דיים וכן בפירות ובירקות שלא נשטפו כראוי.
סלמונלה, המצוי בביצים ובמזונות מהחי שלא חוממו במידה מספקת.
אי קולי, המצוי בעיקר בבשר בקר או כבש שלא בושלו דיים וכן במיצים לא מפוסטרים.
החיידקים המזהמים המסוכנים ביותר לנשים הרות הם:
ליסטריה מונוציטוגנס, שמצוי בעיקר בבשרים ובדגים לא מבושלים או לא מבושלים דיים, במוצרי חלב לא מפוסטרים ובכל מזון שבא במגע עם משטחי עבודה מזוהמים.
טוקסופלאסמה גונדיי, טפיל שיכול להימצא במוצרי בשר ועוף שלא בושלו או שלא בושלו דיים וכן בפירות ובירקות שלא נשטפו כראוי.
סלמונלה, המצוי בביצים ובמזונות מהחי שלא חוממו במידה מספקת.
אי קולי, המצוי בעיקר בבשר בקר או כבש שלא בושלו דיים וכן במיצים לא מפוסטרים.
"אסור לאכול סושי בהריון בשל החשש מאכילת מזון לא מבושל.
למי אסור: לכולן, ואפילו לא סושי צמחוני, כיוון שבמהלך ההכנה נעשה שימוש באותם כלי חיתוך ומגשים שחתכו עליהם בשר דג לא מבושל. אגב, לאחרונה החליטו בסושיות רבות שלא לוותר על נשים הרות והן מציעות מטבח שכולל משטחי עבודה נפרדים וסכינים שלא נגעו בדג חי. אבל אלו מקומות יוצאים מן הכלל ותמיד יש לברר אם אכן קיימת הקפדה כזו. הכנת סושי צמחוני בבית מותרת.
מה הסיכון: זיהום לאם ולילוד מחיידקי ליסטריה וסלמונלה, שכבר נמצאו בעבר במספר מסעדות סושי."
מתוך "ynet".
למי אסור: לכולן, ואפילו לא סושי צמחוני, כיוון שבמהלך ההכנה נעשה שימוש באותם כלי חיתוך ומגשים שחתכו עליהם בשר דג לא מבושל. אגב, לאחרונה החליטו בסושיות רבות שלא לוותר על נשים הרות והן מציעות מטבח שכולל משטחי עבודה נפרדים וסכינים שלא נגעו בדג חי. אבל אלו מקומות יוצאים מן הכלל ותמיד יש לברר אם אכן קיימת הקפדה כזו. הכנת סושי צמחוני בבית מותרת.
מה הסיכון: זיהום לאם ולילוד מחיידקי ליסטריה וסלמונלה, שכבר נמצאו בעבר במספר מסעדות סושי."
מתוך "ynet".