תשובה אחת
מים הוא אחת התרכובות הנפוצות על פני כדור הארץ, למים יש תכונות שונות המאפשרות להם להשתתף בפעולות רבות בתחום הביולוגי ובטבע בכלל. הרבה תרכובות מתערבבות וברוב המקרים גם מתקשרות בקשר יוני עם המים, השינוי הזה של חומר אחד שמתקשר לחומר אחר לפחות זמנים נקרא המסה. יש חומרים המסיסים במים או הידרופיליים. כאלה הם הסוכרים, המלחים השונים ועוד. תרכובות אחרות הבאות במגע עם המים יכולות להידחות על ידם - כלומר הן אינן מסיסות במים או הידרופוביות ושומרות על תכונותיהם. כאלה הם השומנים למיניהם. הסיבה לכך היא כימית ובתכונות המולקולריות של היסודות חמצן ומימן של המים, שבהם המטענים החשמליים שלהם אינם מנוטרלים במולקולת המים ונותר במים מטען חשמלי קטן שמושך אותם להתקשר למולקולות אחרות של מים או הידרופילים אחרים. המטען החשמלי השאריתי אחראי לתופעות יחודיות למים (האנומליה של המים). יש חומרים ממיסים אחרים - כמו אצטון, כוהלים וגם השמן ממיס חומרים הידרופוביים.
נושא זה כבד ומורכב. קראו עליו באאוריקה בתגית "מים" ואם אתם בגיל המתאים חפשו בויקיפדיה: "מים".
נושא זה כבד ומורכב. קראו עליו באאוריקה בתגית "מים" ואם אתם בגיל המתאים חפשו בויקיפדיה: "מים".
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: