8 תשובות
כעיקרון זה לא ממש משנה גודל הסיר, העיקר שהמים יכסו את כל הביצים.. תניחי את הביצים בסיר ואז תשפכי מים עד שיכסו אותם
אפשר לבשל בסיר, חסי במים תרתיחה ותבשלי מעל 11 דקות ותהיה לך ביצה קשה
אפשר גם במקרו לשבור את הביצה לצלוחית קטנה ועמוקה ולנקב את החלמון
בתאבון
תוספת לתשובות שניתנו פה:
אני תמיד שמה מלח במים, ואז מרתיחה. זה מזרז את הבישול.
כמו שאמרו לפניי, אפשר בכל סיר העיקר שהמים יכסו את הביצים, בעיקרון הזמן שבדרך כלל לוקח לביצה בשביל להפוך להיות קשה זה רבע שעה, אבל זה תלוי, אם את מניחה את הסיר על להבה קטנה או גדולה. בגלל שהסיר גדול אולי יקח יותר זמן, אלא אם כן את מניחה על להבה גדולה... את צריכה לראות שהמים רתוחים ונוצרו המון בועות לפני שאת מוציאה..
טיפ ממני: איך יודעים אם הביצה קשה או לא? כשאת חושבת שהיא כבר מוכנה הוציאי אותה ( אל תשפכי את המים, כי במידה והיא לא מוכנה שתוכלי להחזיר) ותסוביבי אותה על משטח ישר (השיש של המטבח זה מעולה) אם היא מסתובבת במהירות ובקלות סימן שהיא קשה, בכדי לראות את ההבדל, סובבי ביצה רגילה כזו שהוצאת מהמקרר ותראי את ההבדלים... אם היא לא ממש מסתובבת את יכולה להחזיר שוב לסיר ולהמשיך לתת לה להתבשל..
הוספת מלח למים גם מסייעת בפעולת הקילוף. בישול ביצה במים רגילים יגרמו למלאכת הקילוף להיות הרבה יותר מרגיזה
ראי טיפים בתגית "ביצים קשות".
מערכת סטיפס
אפשר פשוט לבשל בקופסת שימורים
במיקרו היא עלולה להתפוצץ. היזהרי. מה שכן אפשר לשבור את הביצה בקערת זכוכית קטנה לכסות בצלח ולשים דקה במיקרו. יוצאת סוג של עין