9 תשובות
מצה בריי
אנונימי
מצה עם שוקולד
מצה
כריות, מצה עם שוקולד, סושי, אורז
לא עולה לי עוד משהו כרגע
לא עולה לי עוד משהו כרגע
מצה עם שוקלד
מצה עם שוקולד, עוגות, עוגיות.
מצה עם שוקולד
חביתה
סלט
חביתה
סלט
מצה.
מינה - פשטידת פסח
המרכיבים:
300 גרם בשר טחון
4 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות
שמן זית
4 מצות
2 בצלים, קצוצים
1 שן שום כתושה
1 כפית בהרט (או 1 כפית של ראס אל-חנות)
מלח, פלפל
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים חמים
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצלים הקצוצים בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 3-2 דקות לספיגת טעמים. מתבלים בשן שום כתושה, כפית בהראט או ראס אל-חנות, מלח ופלפל ומצננים.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מברישים את המצות בשמן מצד אחד ומרפדים תבנית פיירקס בגודל 2236 סמ משומנת, בשתי מצות.
משטחים את תערובת הבשר, מכסים ב-2 המצות הנותרות ומברישים בשמן.
אופים 25 דקות ב-180 מעלות. מערבבים כף רסק עגבניות עם כוס מים חמים לקבלת מיץ עגבניות דליל. יוצקים על המאפה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפ החדר.
גלילות מצה ממולאות בבשר ומטוגנות
המרכיבים:
300 גרם בשר טחון
4 מצות
1 בצל קצוץ
1 כפית חרדל
1 ביצה, טרופה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מטגנים את הבצל הקצוץ ב-3 כפות שמן במשך כ-3 דקות להזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמתקבלים פירורים שחומים. מורידים מהכיריים, מוסיפים את החרדל ומערבבים.
חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כף מלית בקצה הצר של הרצועה ומגלגלים. טובלים בביצה הטרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.
עוד בנושא פסח
בלוז לחול המועד: מתוקים עם ילדים לפסח
ענר צלאל
ילדיו החמודים של ענר צלאל מסתובבים בחגים בודדים כי אביהם נשאר לאפות את העוגות של כולם עד מאוחר במאפייה. רק בפסח יש להם זמן לכייף יחד, במטבח הביתי. 3 מתכונים שכיף להכין עם ילדים: ממתקי רוקי רוד, קאפקייק פרג תפוחים ועוגיות קוקוס
בלוז לחול המועד: מתוקים עם ילדים לפסח
בורמוליקוס
המרכיבים:
8 מצות שבורות
3 ביצים
מלח, פלפל
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מעט מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה:
משרים את המצות השבורות בקערה עם מים לכיסוי למשך 10 דקות. מסננים, סוחטים היטב עד שהן מתפוררות ומערבבים בקערה עם הביצים, מעט מלח ופלפל.
מחממים מחבת עם שמן רדוד, נוטלים מהתערובת בעזרת כף ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
מכינים סירופ: מרתיחים כוס סוכר עם כוס מים, מבשלים עוד 3 דקות, מכבים את האש ומוסיפים כמה טיפות מיץ לימון. טובלים את הלביבות בסירופ ל-10 שניות ומגישים מיד. לחילופין טובלים אותן בסוכר או מורחים נוטלה. אפשר להגיש עם שקדים פרוסים וקלויים.
לזניה עם המון גבינות
המרכיבים:
8 מצות
1 קופסה של עגבניות קצוצות
מעט שמן זית
גבעול בזיליקום
2 שיני שום
מלח, פלפל
30 גרם חמאה
2 כפות קמח מצה
2 כוסות חלב
קורט מוסקט
100 גרם גבינת פרמזן (אפשר במקום הפרמזן: קשקבל, 70 גרם גורגונזולה או רוקפור
אופן ההכנה:
משרים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות.
מכינים רוטב עגבניות: מביאים לרתיחה בסיר את קופסת העגבניות עם 3 כפות שמן זית, בזיליקום, שיני שום, מלח ופלפל. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה 15 דקות.
מכינים בשאמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח וכשהוא נספג בחמאה מוסיפים את החלב חם. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומוסיפים 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל או 70 גרם גורגונזולה או רוקפור.
מרכיבים את השכבות: מורחים שכבה של בשאמל בתבנית פיירקס בגודל 2236 סמ, מניחים מעל שתי מצות ומורחים רוטב עגבניות ושוב בשאמל - וממשיכים כך עד שנגמרות המצות. מסיימים בבשאמל ומפזרים עליו 3 כפות פרמזן מגוררת. אופים חצי שעה ב-180 מעלות.
בורקס גבינה מטוגנים
המרכיבים:
4 מצות
1 גביע גבינה לבנה או קוטג'
2 ביצים
מלח, פלפל
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מערבבים גביע גבינה לבנה או קוטג עם ביצה, מלח ופלפל.
חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כפית גבינה בקצה הצר של כל רצועה ומקפלים למשולש: פעם אחת ימינה ואז שמאלה עד סוף הרצועה לקבלת כיסן משולש. מכינים כך את כל הרצועות. טובלים בביצה טרופה ומטגנים במחבת עם שמן 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.
קנלוני ריקוטה ותרד
המרכיבים:
4 מצות
300 גרם עלי תרד
מעט חמאה
2 שיני שום, קצוצות
מלח, פלפל
250 גבינת ריקוטה
4 עגבניות, מרוסקות
50 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מקפיצים את עלי התרד בחמאה עם שיני השום הקצוצות כ-6-5 דקות עד שהתרד נובל. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם הריקוטה.
חותכים כל מצה ל-2 מלבנים. מניחים כף וחצי מלית ריקוטה ותרד בקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים. מניחים את גלילי הקנלוני בתבנית שתכיל אותם בנוחות.
יוצקים מעל את רסק העגבניות, מפזרים את גבינת הפרמזן מגוררת ומזלפים שמן זית. אופים ב-180 מעלות עד שהגבינה מזהיבה.
קרוטוני אורגנו
המרכיבים:
6 מצות
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום, כתושות
1 כפית אורגנו, יבש
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. שוברים לחתיכות די אחידות (4-3 סמ) ומערבבים בקערה עם שמן הזית, שיני השום וכפית האורגנו. מייבשים בתנור ב-160 מעלות (כדי להימנע מחריכה)
15-10 דקות עד ששברי המצה יבשים ופריכים. מפזרים את הקרוטונים על סלטים או במרק של פסח, לתוספת עניין.
הכל פה דברים די פשוטים שאפשר להכין עם מצה, בהצלחה.
המרכיבים:
300 גרם בשר טחון
4 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות
שמן זית
4 מצות
2 בצלים, קצוצים
1 שן שום כתושה
1 כפית בהרט (או 1 כפית של ראס אל-חנות)
מלח, פלפל
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים חמים
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצלים הקצוצים בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 3-2 דקות לספיגת טעמים. מתבלים בשן שום כתושה, כפית בהראט או ראס אל-חנות, מלח ופלפל ומצננים.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מברישים את המצות בשמן מצד אחד ומרפדים תבנית פיירקס בגודל 2236 סמ משומנת, בשתי מצות.
משטחים את תערובת הבשר, מכסים ב-2 המצות הנותרות ומברישים בשמן.
אופים 25 דקות ב-180 מעלות. מערבבים כף רסק עגבניות עם כוס מים חמים לקבלת מיץ עגבניות דליל. יוצקים על המאפה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפ החדר.
גלילות מצה ממולאות בבשר ומטוגנות
המרכיבים:
300 גרם בשר טחון
4 מצות
1 בצל קצוץ
1 כפית חרדל
1 ביצה, טרופה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מטגנים את הבצל הקצוץ ב-3 כפות שמן במשך כ-3 דקות להזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמתקבלים פירורים שחומים. מורידים מהכיריים, מוסיפים את החרדל ומערבבים.
חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כף מלית בקצה הצר של הרצועה ומגלגלים. טובלים בביצה הטרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.
עוד בנושא פסח
בלוז לחול המועד: מתוקים עם ילדים לפסח
ענר צלאל
ילדיו החמודים של ענר צלאל מסתובבים בחגים בודדים כי אביהם נשאר לאפות את העוגות של כולם עד מאוחר במאפייה. רק בפסח יש להם זמן לכייף יחד, במטבח הביתי. 3 מתכונים שכיף להכין עם ילדים: ממתקי רוקי רוד, קאפקייק פרג תפוחים ועוגיות קוקוס
בלוז לחול המועד: מתוקים עם ילדים לפסח
בורמוליקוס
המרכיבים:
8 מצות שבורות
3 ביצים
מלח, פלפל
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מעט מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה:
משרים את המצות השבורות בקערה עם מים לכיסוי למשך 10 דקות. מסננים, סוחטים היטב עד שהן מתפוררות ומערבבים בקערה עם הביצים, מעט מלח ופלפל.
מחממים מחבת עם שמן רדוד, נוטלים מהתערובת בעזרת כף ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
מכינים סירופ: מרתיחים כוס סוכר עם כוס מים, מבשלים עוד 3 דקות, מכבים את האש ומוסיפים כמה טיפות מיץ לימון. טובלים את הלביבות בסירופ ל-10 שניות ומגישים מיד. לחילופין טובלים אותן בסוכר או מורחים נוטלה. אפשר להגיש עם שקדים פרוסים וקלויים.
לזניה עם המון גבינות
המרכיבים:
8 מצות
1 קופסה של עגבניות קצוצות
מעט שמן זית
גבעול בזיליקום
2 שיני שום
מלח, פלפל
30 גרם חמאה
2 כפות קמח מצה
2 כוסות חלב
קורט מוסקט
100 גרם גבינת פרמזן (אפשר במקום הפרמזן: קשקבל, 70 גרם גורגונזולה או רוקפור
אופן ההכנה:
משרים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות.
מכינים רוטב עגבניות: מביאים לרתיחה בסיר את קופסת העגבניות עם 3 כפות שמן זית, בזיליקום, שיני שום, מלח ופלפל. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה 15 דקות.
מכינים בשאמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח וכשהוא נספג בחמאה מוסיפים את החלב חם. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומוסיפים 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל או 70 גרם גורגונזולה או רוקפור.
מרכיבים את השכבות: מורחים שכבה של בשאמל בתבנית פיירקס בגודל 2236 סמ, מניחים מעל שתי מצות ומורחים רוטב עגבניות ושוב בשאמל - וממשיכים כך עד שנגמרות המצות. מסיימים בבשאמל ומפזרים עליו 3 כפות פרמזן מגוררת. אופים חצי שעה ב-180 מעלות.
בורקס גבינה מטוגנים
המרכיבים:
4 מצות
1 גביע גבינה לבנה או קוטג'
2 ביצים
מלח, פלפל
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מערבבים גביע גבינה לבנה או קוטג עם ביצה, מלח ופלפל.
חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כפית גבינה בקצה הצר של כל רצועה ומקפלים למשולש: פעם אחת ימינה ואז שמאלה עד סוף הרצועה לקבלת כיסן משולש. מכינים כך את כל הרצועות. טובלים בביצה טרופה ומטגנים במחבת עם שמן 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.
קנלוני ריקוטה ותרד
המרכיבים:
4 מצות
300 גרם עלי תרד
מעט חמאה
2 שיני שום, קצוצות
מלח, פלפל
250 גבינת ריקוטה
4 עגבניות, מרוסקות
50 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מקפיצים את עלי התרד בחמאה עם שיני השום הקצוצות כ-6-5 דקות עד שהתרד נובל. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם הריקוטה.
חותכים כל מצה ל-2 מלבנים. מניחים כף וחצי מלית ריקוטה ותרד בקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים. מניחים את גלילי הקנלוני בתבנית שתכיל אותם בנוחות.
יוצקים מעל את רסק העגבניות, מפזרים את גבינת הפרמזן מגוררת ומזלפים שמן זית. אופים ב-180 מעלות עד שהגבינה מזהיבה.
קרוטוני אורגנו
המרכיבים:
6 מצות
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום, כתושות
1 כפית אורגנו, יבש
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. שוברים לחתיכות די אחידות (4-3 סמ) ומערבבים בקערה עם שמן הזית, שיני השום וכפית האורגנו. מייבשים בתנור ב-160 מעלות (כדי להימנע מחריכה)
15-10 דקות עד ששברי המצה יבשים ופריכים. מפזרים את הקרוטונים על סלטים או במרק של פסח, לתוספת עניין.
הכל פה דברים די פשוטים שאפשר להכין עם מצה, בהצלחה.
באותו הנושא: