2 תשובות
עוגת וניל?
לדעתי הכי הולך עם תותים זה עוגת גבינה יותר מעוגת וניל אז..:
עוגת גבינה:
לעוגה 1 קוטר 26:
לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים טחונים (במעבד מזון)
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות חלב
הכנה: מערבבים היטב את החומרים ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים להקפאה עד שמכינים את המלית של הגבינה.
החומרים למלית:
700 גרם גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
75 גרם קמח
125 גרם סוכר
3 ביצים מופרדות l או 4 ביצים מופרדות m
75 גרם סוכר להקצפת החלבון
1 כוס חלב
גרידת לימון (לא חובה)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית או כפית סוכר וניל

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
במיקסר עם מקציף מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה וחלמון (צהוב).
בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והקמח ומוסיפים אותם לתערובת הגבינה, מוסיפים את גרידת הלימון, תמצית וניל ולבסוף את החלב.
בקערת מיקסר נפרדת (ניתן להוציא את תערובת הגבינה מהמיקסר, לשטוף ולייבש) מקציפים את החלבון ויתרת הסוכר לקצף יציב אך לא חזק מידי.
מקפלים את החלבון לתוך תערובת הגבינה, ויוצקים לתבנית.
מכניסים לתנור ל-10 דקות בחום גבוה (200 מעלות), לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל 130 מעלות, פותחים את דלת התנור ונותנים לו להתקרר מעט וסוגרים חזרה (לא מוציאים את העוגה החוצה!), אופים עוד כ- שעה עד שהעוגה יציבה (היא תהיה קצת רוטטת המרכז) יש אפשרות להשאיר את העוגה בתנור מכובה שעה אך לא מחייב.

לאחר הכנת העוגה וקירורה במקרר לפחות 12 שעות כדי שתתייצב..
נכין קרם וניל ונסדר עליו תותים פרוסים:
דרושה סלסלת תותים שטופים היטב וחתוכים לפרוסות ארוכות (מעבירים למסננת לאגירת נוזלים)
לקרם וניל:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב
1/3 כוס גבינה לבנה
50 גרם פודינג וניל
להכנה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם החלב ליצירת בועות מוסיפים את הגבינה ואז את הפודינג ומקציפים לקרם יציב אז לא נוקשה.
את העוגה מוציאים מהתבנית (לא לשכוח להעביר סכין חלקה בדפנות) מורחים את העוגה בקרם בחלקה העליון (יש אפשרות גם לזלף פרחים
מסדרים את התותים כרצונכם:)
בהצלחה, לעזרה אני פה
באותו הנושא: