2 תשובות
מוצר שנקרא "כמויונז"
כמויונז-
רכיבים: מים, שמן צמחי, סוכר, עמילן מעובד (e-1414), חומץ, מלח, חלבון ביצה, מייצב (e415), חומר משמר (e-200), חומצת מאכל (e-338), מעכב חמצון (e-385), חומרי טעם וריח, צבע מאכל (בטא קרוטון)
e מעל 1000 זה חומרים כימים- לא בריא בכלל
עמילן מעובד פוגע בקולטנים ppar (זה משבש את איזון הכולסטרול וחילוף החומרים)
מעקב חמצון, מייצב, חומר משמר, חומצת מאכל- כל אלו באו לשמר את המוצר ולהאריך את חיי המדף שלו
יש להם תופעה של טעם לוואי בגלל זה חומרי הטעם
זה לא בריא בכלל!
אתה יכול להכין אחד (לא הכי בריא אבל הרבה יותר בריא מכל החנויות)
רכיבים למיונז:
1.5 כוס שמן קנולה או סויה
3/4 כוס חלב סויה לא ממותק
1/2 כפית חרדל דיז'ון
3/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
1.5 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
רכיבים לאיולי שום:
1-2 שיני שום כתושות
כף פטרוזיליה קצוצה דק
3/4 כפית רוזמרין קצוץ דק
1/2 כפית עלי טימין
אופן ההכנה
מיונז:
שימו את כלל הרכיבים בבלנדר מלבד הלימון, ועבדו עד שמתקבל מרקם הדומה למיונז.
לאט לאט הוסיפו את מיץ הלימון, תוך כדי הערבול, עד שהכל מתמצק יחד למרקם אותו אתם רוצים לקבל.
המיונז הזה יכול לשמש כבסיס לאיולי בטעמים שונים, למשל-
איולי שום ועשבי תיבול:
מערבבים כוס מהמיונז שקיבלנו עם השום, הפטרוזיליה, הרוזמרין והטימין. בוחשים טוב ושומרים בכלי אטום במקרר.
רכיבים: מים, שמן צמחי, סוכר, עמילן מעובד (e-1414), חומץ, מלח, חלבון ביצה, מייצב (e415), חומר משמר (e-200), חומצת מאכל (e-338), מעכב חמצון (e-385), חומרי טעם וריח, צבע מאכל (בטא קרוטון)
e מעל 1000 זה חומרים כימים- לא בריא בכלל
עמילן מעובד פוגע בקולטנים ppar (זה משבש את איזון הכולסטרול וחילוף החומרים)
מעקב חמצון, מייצב, חומר משמר, חומצת מאכל- כל אלו באו לשמר את המוצר ולהאריך את חיי המדף שלו
יש להם תופעה של טעם לוואי בגלל זה חומרי הטעם
זה לא בריא בכלל!
אתה יכול להכין אחד (לא הכי בריא אבל הרבה יותר בריא מכל החנויות)
רכיבים למיונז:
1.5 כוס שמן קנולה או סויה
3/4 כוס חלב סויה לא ממותק
1/2 כפית חרדל דיז'ון
3/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
1.5 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
רכיבים לאיולי שום:
1-2 שיני שום כתושות
כף פטרוזיליה קצוצה דק
3/4 כפית רוזמרין קצוץ דק
1/2 כפית עלי טימין
אופן ההכנה
מיונז:
שימו את כלל הרכיבים בבלנדר מלבד הלימון, ועבדו עד שמתקבל מרקם הדומה למיונז.
לאט לאט הוסיפו את מיץ הלימון, תוך כדי הערבול, עד שהכל מתמצק יחד למרקם אותו אתם רוצים לקבל.
המיונז הזה יכול לשמש כבסיס לאיולי בטעמים שונים, למשל-
איולי שום ועשבי תיבול:
מערבבים כוס מהמיונז שקיבלנו עם השום, הפטרוזיליה, הרוזמרין והטימין. בוחשים טוב ושומרים בכלי אטום במקרר.
באותו הנושא: