3 תשובות
שלום גליה
אחרי הרתיחה הנמיכי את האש והמתיני 10דקות בדיוק. הביצה תצא קשה ולא מבושלת יותר מידי.
לגבי הקליפה המתבקעת - יש כמה תשובות. הטובה ביותר לדעתי היא לרכוש בכמה שקלים, בחנויות המתמחות במוצרי מטבח, מכשיר הנקרא "מנקב ביצים". בעזרת המכשיר הזה נקבי חור קטן בחלק הרחב של הביצה לפני שאת מכניסה אותה לסיר. בצורה כזו האויר שבתוך הביצה יוצא החוצה בזמן הבישול ולא יוצר לחץ על הביצה מבפנים, שזה הגורם להתבקעות. חשוב לנקב את החלק הרחב ולא הצר, כי בועת האויר נמצאת בחלק זה של הביצה.
בהצלחה!
צביה
לא לשים ביצה קרה ישר לתוך מים רותחים צריך לשים את הביצים במים עוד כשהמים קרים.
אבי
שים מלח בתוך הכלי שאיתו אתה מרתיח את הביצה , כך תקטין מאד מאד את הסיכוי להיבקעות הביצה
מנחם