2 תשובות
כשיש כאבי גרון או פצעים בפה כדאי לשטוף עם מי מלח.
שימי לב שיש למים מספיק טעם של מלח.
לא חייבים לבלוע, אפשר אם זה לא נורא מדי.
כל העניין הוא לשטוף את הפה, ובמקרה של כאבי גרון לגרגר, עם המלח.
יכול להיות שזה ישרוף טיפה וזה בסדר גמור כי זה אומר שהפצע פתוח ועבר חיטוי, המלח מחטא גם אם הפצע סגור.
תשטפי פעמיים ביום אפילו במשך כמה ימים עד שיש הטבה, אח"כ אפשר להפסיק.
שימי לב שיש למים מספיק טעם של מלח.
לא חייבים לבלוע, אפשר אם זה לא נורא מדי.
כל העניין הוא לשטוף את הפה, ובמקרה של כאבי גרון לגרגר, עם המלח.
יכול להיות שזה ישרוף טיפה וזה בסדר גמור כי זה אומר שהפצע פתוח ועבר חיטוי, המלח מחטא גם אם הפצע סגור.
תשטפי פעמיים ביום אפילו במשך כמה ימים עד שיש הטבה, אח"כ אפשר להפסיק.
פז
הכל תלוי באיבחון נכון. אם אלו אפטות, למשל, כדאי לנסות:
לב עיזים (מפוסטר בלבד!): גירגור חלב עיזים ושתייתו נחשב כיעיל במניעת אפטות ובטיפול בהן. אפשר גם להגביר תצרוכת מוצרי חלב עיזים, כגון לבנה, גבינות עיזים וכו'.
* להמנע מצריכת מזונות חומציים: פירות הדר, עגבניות, מלפפונים חמוצים וכו'.
* להעלות רמת האבץ בתזונה: בשר, קטניות, פטריות, זרעים, אגוזים, דגים ופירות ים, ביצים, דגנים מלאים, שמרים.
* תוספי מזון: אפשר לנסות, אך יש לזכור שאין מדובר בתרופות שיעילותן מוכחת: קו-אנזים q10, אסטרולה, אסטר- ester c 500 c, חומצת אמינו l-ליזין, אסטראגלוס, אבץ פיקולינאט, פרופוליס, ויטמין b12.
* תרופות סבתא שאפשר לנסות: לשתות / לגרגר תה מעלי מרווה, למרוח מעט דבש מעורבב עם טחינה גולמית על האפטה
לב עיזים (מפוסטר בלבד!): גירגור חלב עיזים ושתייתו נחשב כיעיל במניעת אפטות ובטיפול בהן. אפשר גם להגביר תצרוכת מוצרי חלב עיזים, כגון לבנה, גבינות עיזים וכו'.
* להמנע מצריכת מזונות חומציים: פירות הדר, עגבניות, מלפפונים חמוצים וכו'.
* להעלות רמת האבץ בתזונה: בשר, קטניות, פטריות, זרעים, אגוזים, דגים ופירות ים, ביצים, דגנים מלאים, שמרים.
* תוספי מזון: אפשר לנסות, אך יש לזכור שאין מדובר בתרופות שיעילותן מוכחת: קו-אנזים q10, אסטרולה, אסטר- ester c 500 c, חומצת אמינו l-ליזין, אסטראגלוס, אבץ פיקולינאט, פרופוליס, ויטמין b12.
* תרופות סבתא שאפשר לנסות: לשתות / לגרגר תה מעלי מרווה, למרוח מעט דבש מעורבב עם טחינה גולמית על האפטה
קישורים מצורפים: