4 תשובות
אביה.. זה ממש פשוט..
בישול הפסטה מוסיף לה רק מים ומלחים (כל עוד לא שמת עליה רוטב כמובן)

על החבילה של הפסטה כתובים הערכים התזונתיים לפסטה לפני בישול (יבשה)
נניח כתוב ש100 גרם פסטה לפני בישול = 350 קלוריות
אז 10 גרם לפני בישול = 35 קלוריות
5 גרם לפני בישול = 17.5 קלוריות
50 גרם (5 פעמים 10 גרם)= 35*5 = 175 קלוריות

ו55 גרם.. זה חמישים ועוד חמש = 175 + 17.5 = 192.5 קלוריות.

______________________

מה קורה בבישול? הבישול גורם למים להיכנס לתוך הפסטה וכך לנפח אותה ולרכך אותה.. לכן היא גם תשקול הרבה יותר.. אבל.. הקלוריות ישארו אותן קלוריות

אחרי הבישול.. אותם 55 גרם.. ישקלו הרבה יותר.. כי הפסטה ספחה לתוכה המון מים.. אבל במים האלה -אין קלוריות.. אז גם אם כמות הפסטה הזאת עכשיו שוקלת 150 גרם - עדיין יש בה את אותו מספר קלוריות בדיוק - 192.5

______________________


באותו אופן..
חישבנו הרי ש10 גרם פסטה שווים 35 קלוריות
ולכן 70 גרם פסטה יבשה שווים 35*7 = 245 קלוריות
גם כאן.. אחרי שתבשלי.. הפסטה תשקול יותר כי יהיו בתוכה מים.. אבל הקלוריות ישארו 245 קלוריות

_____________

אנא זיכרי - אם את מוסיפה למנה רוטב.. כמובן שברוטב יש גם קלוריות :) ואת זה כבר צריך לחשב בתוך המנה :)
ד. א. יש אריזות עליהן כתוב מה הערך הקלורי של הפסטה לאחר בישול.. ואז..
פשוט מבשלים את הפסטה ושוקלים את המידה הרצויה לך - אחרי הבישול..

אחרי פעם או פעמיים שתעשי זאת. כבר תוכלי להתחיל לדעת מראש כמה פסטה לבשל כדי שתצא לך הכמות המדוייקת הרצויה לך אחרי בישול
שואל השאלה:
קודם כל תודה רבה על ההסבר! ואני פשוט רוצה לדעת כמה קלוריות יהיה ב200 גר פסטה מבושלת. יש לכן מושג?
שואל השאלה:
אז איך זה הגיוני שנגיד הדיאטנית אמרה לי שכוס פסטה שווה ל250 קלוריות? (נגיד 300 אם בספל. ואתן אומרות שזה שווה ל700 קלוריות?
באותו הנושא: