3 תשובות
ערב-טוב.
יקיר, אז אתה רוצה לנצל את השמן (מעניין איזה סוג שמן) עד הטיפה האחרונה,,, (מה יקרה אם שמן הבישול יהיה רווי בריחות שונים של טיגון/בישול) וואלה חיסכון.
(אני מקווה שצחקתה) לא, אני לא מומחית, אך כאחת שצובעת/משמנת את רהיטי העץ בבית,
מרגישה שהמרקם/הסמיכות והרכיבים של שמן לצביעת עץ שונה משמן הבישול
מי שחוסך בעלויות כאלה, יוצא שכרו בהפסדו.
בהצלחה.
אני משמן את כל ריהוט הגן שלי עם כל סוג של שמן בישול שיש לי באותו הרגע בבית פעם בשנה \ שנתיים. ההבדל היחיד שיש ביין שמנים במוכרים בחוץ לבין שמן בישול רגיל הוא שהם מתייבשים מהר יותר. אל תיתן לאינטרסנטים שמעוניינים למכור לך מוצרים כאלו ואחרים בכסף לגרום לך להוציא כסף סתם...
אורן
שלום לדוד,
שמן בישול - כשמו כן הוא מיועד לצרכי בישול, לעומתו שמן לעץ עשוי משמנים מיוחדים השונים לחלוטין מאלה של שמני בישול והוא מיועד לתחזוקה שוטפת, שימור, הזנה והגנה על העץ מפני יובש ולהבלטת יופיו.
שמן בישול לעולם לא יעשה את אותה העבודה, וכאמור אינו מיועד בשום אופן למטרה זו.
הוא אינו נספג בעץ היטב, אינו מגן עליו וגם מעלה ריח רע עם הזמן, כך שזה אינו עניין של חיסכון בעלויות ואין פה בכלל מקום להתלבטות. חבל על המאמץ.

באותו הנושא: