5 תשובות
בסין אם אני זוכר נכון
סין
עדויות ראשונות למאכלים קפואים הופיעו כבר בתקופת ממלכת פרס, אז נהגו להוסיף מיץ ענבים לשלג או קרח, שנשמר מהחורף במחסנים תת-קרקעיים. הסינים הם הראשונים שעליהם ידוע שהכינו גלידה על ידי עירבוב של מיצי פירות וקרח (שנת 1703). מסין עברה הגלידה על ידי הערבים לרומא. ברומא השתמשו באותם מרכיבים ואף הוסיפו דבש, כמו כן ידוע על נירון קיסר שאחסן מתחת לארמונו קרח בשביל "הקינוח המתוק" לאחר מכן עברה הגלידה לצרפת שם הוסיפו לה גם חלב והיא הייתה דומה לגלידה של ימינו. בשנת 1843 המציאה עקרת בית אמריקאית מכונה ידנית לייצור גלידה, אך הפטנט נרשם מספר שנים לאחר מכן על שמו של אמריקאי אחר. ב-1903 הומצא גביע גלידה העשוי ופל וב-1922 הומצא מקל הגלידה, שממנו התפתחה תעשיית הארטיקים והשלגונים.
ויקיפדיה
ויקיפדיה
בישראל
בין אנד ג'ריס התחיל אצלנו וכבש את אמריקה
בין אנד ג'ריס התחיל אצלנו וכבש את אמריקה
אנונימיתוש
באותו הנושא: