3 תשובות
בארץ שניהם נקראים הפוך או שפשוט הבריסטה עושה מה שבא לו.
קפוצ'ינו - נקרא גם הפוך. שליש מכל דבר.. מכניסים יותר אוויר בהקצפה ונוצר הרבה קצף מהחלב. שלישי אספרסו חלב וקצף.
לאטה - אותו דבר אך פחות קצף. כשמקציפים את החלב מכניסים את הסטרימר לאחר שהכד בטמפ' 100 פרנהייט למטה או שיש חום גוף 37 מעלות ואז נוצרת הטורבינה הזו בחלב.. בקיצור פחות אוויר.
קפוצ'ינו - זה שליש מכל דבר. שליש אספרסו, שליש חלב ושליש קצף.

לאטה מקיאטו - זה חלב מחומם עם קצת קפה. אמור לצאת קפה מאוד חלש ובהיר. בד"כ בכוס גדולה.

מקיאטו - זה אומר מוכתם / כתם.
לכן אספרסו מקיאטו - אספרסו עם כתם חלב
ולאטה מקיאטו - חלב עם כתם קפה

בד"כ נהוג להשמיט את ה'מקיאטו' מה'לאטה' ופשוט לקרוא לו 'לאטה'.

בארץ להכל קוראים 'הפוך' עם תוספת:

קפוצ'ינו - הפוך קטן חזק

לאטה/לאטה מקיאטו - הפוך גדול חלש בלי קצף
שואל השאלה:
לראשון- העתקת את התשובה מהאינטרנט. ממש קל לעשות העתק והדבק. חיפשתי תשובה במילים אחרות.
אנונימית