2 תשובות
אתר מוכר עם מלאמלאמלא דברים טעימים
בתיאבון ♥
חזה עוף מוקפץ עם ירקות ואיטריות:
קילו חזה עוף חתוך לנתחים קטנים
1 חפיסת נודלס
מים לבישול הנודלס
1 בצל גדול קצוץ לא קטן מדי
2 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכה לפרוסות דקות
250 גרם פרחי ברוקולי טרי
2 שיני שום כתוש
2 כפות שמן קנולה
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
1 כפית זנגוויל
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח, פלפל לתיבול


אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר גדול מים ומוסיפים את הנודלס. מבשלים עוד 10 דקות ומסננים.
הנודלס מאד ארוכים ולכן אני אוהבת לחתוך את הנודלס לחתיכות קטנות כך שהן יתפזרו לי באחידות בכל המנה.
ניתן להשתמש בחצי מהכמות המורתחת ואת החצי השני פשוט להקפיא.
בפעם הבאה שתירצו להכין, פשוט שופכים מים רותחים על הנודלס ובשניה יש לכם איטריות מוכנות.
מחממים כף שמן במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים את נתחי חזה העוף עד שהם מלבינים ובבדיקת סכין הם עשויים מבפנים.
מעבירים למססנת את כל התכולה ומסננים את כל הנוזלים.
מוסיפים שוב כף שמן לתבנית וומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפיטריות ואת השום הכתוש ומטגנים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את הגזר, הגמבה והברוקולי לפי הסדר הזה אך אחד אחרי השני בהפרש של כשתי דקות זה מזה. כלומר - כל ירק מיטגן שתי דקות עד שמוסיפים את הבא בתור.
מערבבים מדי פעם.
מוסיפים לירקות את התבלינים, את רוטב הצ'ילי ורוטב הסויה.
מוסיפים את האיטריות ואת נתחי חזה העוף וממשיכים לבשל תוך כדי עירבוב כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים כף שמן שומשום מערבבים ומכבים את האש.
שמן השומשום מאד מוסיף טעם לתבשיל אך אינו חובה.
הירקות צריכים להגיע לדרגה כזו שהם רכים אך לא רכים מדי.
חשוב לשמור על הקראנצ'יות שלהם ולא להרוג אותם בבישול ארוך מדי.

בתיאבון:)