4 תשובות
קונים!
או אם רוצה להכין תחפשי באינטרנט מתכון.. מקווה שעזרתי (=
או אם רוצה להכין תחפשי באינטרנט מתכון.. מקווה שעזרתי (=
יש הרבה מתכונים לגלידות שאפשר להכין באינטרנט. וישנן גלידות שלא צריך מכונת גלידה כדי להכין אותן. בתיאבון!
ראי מתכון להכנה ביתית של גלידה כזו - בתגית "מתכונים, גלידה ביתית, גלידת וניל, פצפוצי שוקולד".
מערכת סטיפס
המתכון שלי לגלידה ביתית טעימה ופשוטה מאוד להכנה:
4 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
1 חב' (250 מ"ל) שמנת מתוקה
תוספות אפשריות: תמצית וניל, פצפוצי שוקולד, שברי עוגיות, ריבת חלב וכו'.
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, ממשיכים להציף ויוצקים פנימה לאט לאט את השמנת, מקציפים עוד קצת עד שמקבלים תערובת לבנה ומעט יציבה. מערבבים פנימה את התוספות (אם מוסיפים תמצית אפשר מההתחלה) ומקפיאים.
כדי לקבל תוצאה טובה כדאי להקפיא בקערה ולערבב כל חצי שעה עד שהתערובת קפואה לגמרי, מתקבלת גלידה קרמית כמו קרמיסימו.
הערות:
- מומלץ להשתמש בביצים בטמפ' החדר ולא מהמקרר.
- יש להשתמש בביצים טריות ככל האפשר כיוון שלא מבשלים אותן.
- אין להפשיר את הגלידה ולהקפיא שוב (בגלל שיש ביצים טריות ועלולים להתפתח חיידקים)
- צריך להשתמש בשמנת מתוקה טרייה ולא עמידה.
- אפשר, בשביל פרווה להחליף לקצפת צמחית אבל להפחית את כמות הסוכר.
- אפשר (גם בחלבי) להפחית את הסוכר עד לחצי ולא פחות.
עודד פישר
אופה קונדיטור
4 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
1 חב' (250 מ"ל) שמנת מתוקה
תוספות אפשריות: תמצית וניל, פצפוצי שוקולד, שברי עוגיות, ריבת חלב וכו'.
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, ממשיכים להציף ויוצקים פנימה לאט לאט את השמנת, מקציפים עוד קצת עד שמקבלים תערובת לבנה ומעט יציבה. מערבבים פנימה את התוספות (אם מוסיפים תמצית אפשר מההתחלה) ומקפיאים.
כדי לקבל תוצאה טובה כדאי להקפיא בקערה ולערבב כל חצי שעה עד שהתערובת קפואה לגמרי, מתקבלת גלידה קרמית כמו קרמיסימו.
הערות:
- מומלץ להשתמש בביצים בטמפ' החדר ולא מהמקרר.
- יש להשתמש בביצים טריות ככל האפשר כיוון שלא מבשלים אותן.
- אין להפשיר את הגלידה ולהקפיא שוב (בגלל שיש ביצים טריות ועלולים להתפתח חיידקים)
- צריך להשתמש בשמנת מתוקה טרייה ולא עמידה.
- אפשר, בשביל פרווה להחליף לקצפת צמחית אבל להפחית את כמות הסוכר.
- אפשר (גם בחלבי) להפחית את הסוכר עד לחצי ולא פחות.
עודד פישר
אופה קונדיטור
באותו הנושא: