5 תשובות
שמן זית אולי גבינת צהובה
שמן זית עם קצת צנוברים ובצל חתוך קצוץץ,ירקות בתנור/מוקפץ, שמנת או חמאה, אני ממש אוהבת לאכול פסטה עם טחינה זה יוצא ממש טעים
תרתיחי מים לפסטה, עם קצת מלח. תחתכי עגבניה לקוביות, זיתים לחצאים/חתיכות, שום ופלפל חריף לפי הטעם. תשפכי קצת שמן זית במחבת, ואז תשימי עליה את מה שחתכת. תשימי את הפסטה במים. תמשיכי לטגן את מה שבמחבת על אש נמוכה יחסית כדי לא לשרוף, עד שהפסטה מוכנה ואת יכולה לאחד ביניהם.
רכיבים לפסטה וכרוב מטוגנים:
נקניק פסטרמה - 100 גרם (חתוך לרצועות קטנות)
שמן זית - 6 כפות
בצל - 2 כוסות (קצוץ)
כרוב לבן - 750 גרם (ללא ליבה וחתוך לריבועים קטנים)
מלח - 1 כפיות
פלפל שחור - כפית
אטריות - 170 גרם (רחבות או פסטה רחבה)
אופן הכנה לפסטה וכרוב מטוגנים:
בשלו את האטריות על פי ההוראות המומלצות על ידי היצרן.
בסיר נוסף חממו 2 כפות שמן על חום בינוני-גבוה, הוסיפו את הבצל הקצוץ והפסטרמה, וטגנו כ-4-5 דקות או עד להזהבה קלה.
הוסיפו עוד 2 כפות שמן ואת הכרוב, ערבבו היטב ותבלו במלח ופלפל. הנמיכו את הלהבה לחום בינוני-נמוך, ערבבו שוב, כסו את הסיר ובשלו כ-10 דקות.
לאחר שתם הזמן, הרימו את מכסה הסיר והוסיפו את האטריות המבושלות יחד עם 2 כפות השמן הנותרות, ערבבו היטב והוסיפו עוד קצת פלפל אם תרצו.
העבירו לכלי והגישו חם
נקניק פסטרמה - 100 גרם (חתוך לרצועות קטנות)
שמן זית - 6 כפות
בצל - 2 כוסות (קצוץ)
כרוב לבן - 750 גרם (ללא ליבה וחתוך לריבועים קטנים)
מלח - 1 כפיות
פלפל שחור - כפית
אטריות - 170 גרם (רחבות או פסטה רחבה)
אופן הכנה לפסטה וכרוב מטוגנים:
בשלו את האטריות על פי ההוראות המומלצות על ידי היצרן.
בסיר נוסף חממו 2 כפות שמן על חום בינוני-גבוה, הוסיפו את הבצל הקצוץ והפסטרמה, וטגנו כ-4-5 דקות או עד להזהבה קלה.
הוסיפו עוד 2 כפות שמן ואת הכרוב, ערבבו היטב ותבלו במלח ופלפל. הנמיכו את הלהבה לחום בינוני-נמוך, ערבבו שוב, כסו את הסיר ובשלו כ-10 דקות.
לאחר שתם הזמן, הרימו את מכסה הסיר והוסיפו את האטריות המבושלות יחד עם 2 כפות השמן הנותרות, ערבבו היטב והוסיפו עוד קצת פלפל אם תרצו.
העבירו לכלי והגישו חם
רכיבים לפסטת צ'ילי:
פסטה פוזילי - 400 גר'
תירס - 2 כוסות (גרעינים קפואים)
פלפל ירוק - 1 (חתוך לרצועות דקות)
בצל - 1 (סגול, קטן, פרוס דק)
עגבניות מרוסקות - 800 גר' (1 פחית)
שעועית שחורה - 500 גר' (1 פחית)
מלח - 1 כפית
שמן זית - 2 כפיות
ציר ירקות - 4 כוסות (או מים, מתכון לציר ירקות)
גבינת מוצרלה - כוס
צ'ילי - 1 כף
כוסברה - 1 כף (קצוצה דק)
כמון - 1 כף
פפריקה - 1 כף (מתוקה)
אופן הכנה לפסטת צ'ילי:
הכניסו לסיר את כל המרכיבים מלבד הגבינה והשעועית, והביאו לרתיחה.
הנמיכו את האש ובשלו במשך 12 דקות, עד שנשארים רק 2 ס"מ של נוזלים בתחתית הסיר.
הוסיפו את הגבינה והשעועית ובשלו על אש נמוכה עד שהגבינה תימס השעועית תספוג את כל הטעמים
פסטה פוזילי - 400 גר'
תירס - 2 כוסות (גרעינים קפואים)
פלפל ירוק - 1 (חתוך לרצועות דקות)
בצל - 1 (סגול, קטן, פרוס דק)
עגבניות מרוסקות - 800 גר' (1 פחית)
שעועית שחורה - 500 גר' (1 פחית)
מלח - 1 כפית
שמן זית - 2 כפיות
ציר ירקות - 4 כוסות (או מים, מתכון לציר ירקות)
גבינת מוצרלה - כוס
צ'ילי - 1 כף
כוסברה - 1 כף (קצוצה דק)
כמון - 1 כף
פפריקה - 1 כף (מתוקה)
אופן הכנה לפסטת צ'ילי:
הכניסו לסיר את כל המרכיבים מלבד הגבינה והשעועית, והביאו לרתיחה.
הנמיכו את האש ובשלו במשך 12 דקות, עד שנשארים רק 2 ס"מ של נוזלים בתחתית הסיר.
הוסיפו את הגבינה והשעועית ובשלו על אש נמוכה עד שהגבינה תימס השעועית תספוג את כל הטעמים
באותו הנושא: