4 תשובות
הגרסה הפשוטה קח כוס חד פעמית תשפוך לשם פתיתים קח סיר תרתיח מים כפית מלח את הפתיתים לשם ל8 דקות בערך לסנן ולאכול
ממש לא ^
לוקחים סיר שמים את כמות הפתיתים שאת רוצה (אפשר גם פשוט לשים בכוס)
מחכים שטיפה הם התבשלו
ואז שמים מים חמים
סוגרים עם מכסה ומחכים עד שהפתיתים מתייבשים הכוונה שאין מים יותר
ומוציאים
שלוש כפות שמן בסיר, מחממת את השמן דקה ואז מוסיפה כוס פתיתים ומטגנת את זה שלוש דקות.
אחרכך מוסיפה כוס מים חמים, חצי כפית פלפל וכפית מלח ופפריקה לפי הטעם ומערבבת. המים יבעבעו קצת והכל טוב. אחרי זה סוגרת את הסיר עם מכסה ומחכה רבע שעה ומערבבת מדי פעם. אחרי חמש עשרה דקות את מערבבת וטועמת ואם עדיין יש נוזלים בסיר משאירה את זה על האש עוד כמה דקות.
וסיימת! בהצלחה
רכיבים לפתיתים:
שמן זית - 2 כפות
פתיתים - 2 כוסות (לא מבושלים)
מים רותחים - 4 כוסות (או ציר ירקות רותח)
שן שום - 1 (קצוצה)
בצל - (קצוץ)
אופן הכנה לפתיתים:
צקו 2 כפות שמן זית לתוך סיר בינוני והניחו אותו על להבה בינונית-גבוהה.
טגנו את השום והבצל הקצוץ יחדיו וערבבו (היזהרו לא לטגן אותם יתר על המידה).
הוסיפו את הפתיתים לסיר, ערבבו וקלו אותם קלות.
צקו את הנוזלים לתוך הסיר עם הפתיתים, ערבבו והנמיכו את הלהבה לחום נמוך.
בשלו כ 10-12 דקות או עד שהנוזל מתאדה והפתיתים רכים.
כבו את הלהבה, ערבבו שוב בעדינות והגישו