3 תשובות
צירפנו למטה קישור של מתכון לפתיתים מתוצרת בית.
מערכת סטיפס
מציעה לך מתכון לבצק איטריות ביתיות.....סביר להניח שזה הבצק של הסבתות.... גם שלי ללוקשן הידוע.....
2 כוסות קמח מנופה
1/2 כפית מלח.
2 ביצים.
2-3 כפות מים.

מערבבים הביצים הטרופות עם המלח, מוסיפים הקמח וכמות מים כדי לקבל בצק מוצק.
לשים היטב, מחלקים ל-4 כדורים,מפזרים קמח ומניחים 1/2 שעה.
מרדדים לעלים דקים מאד על לוח מפוזר קמח, ומניחים להם להתייבש על מגבת.
כורכים אותם וחותכים לרצועות דקות או עבות.
מפזרים ומבשים לפני הבישול.
מבשלים במים רותחים מלוחים או במרק רותח במשך 10 דקות.
מתוך-מזרח ומערב ליליאן קורנפלד.
בהצלחה- ושנה טובה עם לוקשן ופרפעלעך של הסבתות.....
עירית
תיקון קטן - את העלים הדקים מייבשים רק מעט, עד לרמה שבה לא יידבקו כשכורכים אותם.
ואז מגלגלים וכורכים ופורסים ופותחים לאטריות ומניחים לייבוש סופי.
אחרת, מה שיקרה זה שכאשר ננסה לכרוך את העלים, הם פשוט יישברו.
אחלה אטריות אלה.
אורני