3 תשובות
כנראה שרמת המליחות הגבוהה בבשר הרגה את החיידקים, רמת המלח מחוץ לתאים הייתה גבוהה יותר ולכן יצאו מים מתאי החיידקים באוסמוזה כדי להשוות ריכוזים, מה שגרם למותם.
בנוסף למה שזאת שמעלי רשמה מלח מפריע לפעילות האנזימתית של החיידקים ומחלישים את המבנה המולקולרי של הדנ"א שלהם
אפשר להוסיף הקדמה של "חיידקים ופטריות דורשים תנאים כגון מים ואוכל אבל עם דגש על נוזלים ובאמצעות המלחה אנחנו מפרידים את הנוזל מן הבשר וכך מאריכים את חיי המדף של הבשר"