תשובה אחת
אם אני לא טועה ההסבר לתוצאות הוא כזה.
בגלל שבתמיסה א היא הייתה סוכרוז אז זו הייתהתמיסה היפרטונית ביחס לתפוח אדמה ולכן על מנת שיהיה שיוויון בין המומסים בין שתי התמיסות(תפו"א,סוכרוז) התרחשה אוסמוזה עלויצאו מים מתפו"א כדי שיהיה שיווין בין התמיסות.
ובתמיסה השנייה היה עמילן בתפוא ובתפוחא ישנו עמילן ולכן התמיסה הייתה איזוטונית ולכן העמילן נשאר...
בגלל שבתמיסה א היא הייתה סוכרוז אז זו הייתהתמיסה היפרטונית ביחס לתפוח אדמה ולכן על מנת שיהיה שיוויון בין המומסים בין שתי התמיסות(תפו"א,סוכרוז) התרחשה אוסמוזה עלויצאו מים מתפו"א כדי שיהיה שיווין בין התמיסות.
ובתמיסה השנייה היה עמילן בתפוא ובתפוחא ישנו עמילן ולכן התמיסה הייתה איזוטונית ולכן העמילן נשאר...
באותו הנושא: