4 תשובות
שואל השאלה:
יש אותו באינטרנט ??
יש אותו באינטרנט ??
אנונימית
העוגת תפוזים של קארין גורן אש
אנונימית
פאר ברטון אם את אוהבת עוגות דחוסות.
עוגה צרפתית מסורתית - המון חלב, מעט קמח, רום, וניל (אני עשיתי בלי ויצא מדהים בכ"מ), שזיפים (כנ"ל וגם אפשר בכיף להחליף בפירות יבשים אחרים) מדהימה. אצרף לינק למתכון עליו התבססתי (ובכלל בבלוג ממנו זה לקוח יש שפע מנות מפעימות)
בסבוסה די קליל גם כן אבל זוועה מבחינה בריאותית.
יש עוגת סולת איטלקית בה קודם כל עושים דייסת סולת ואז מערבבים עם ביצים, ריקוטה (עשיתי עם יוגורט ויצא בסדר גם כן אבל מניח שעם ריקוטה הרבה יותר טוב), תמצית טעם כלשהי (לרוב לימונצ'לו) ואופים קצת. מרקם פודינגי.
אם תרצי מתכון לעוגה הזו אשלח בכיף.
עוגה טורקית מסורתית בשם טרילצ'ה (משמעות השם הוא "שלושה סוגי חלב", כי במקור היא הוכנה מחלב תאו מים, פרה ועיזים אבל כיום פשוט משתמשים בחלב פרה) היא גם אופציה טובה.
זו עוגה בחושה כמו בסבוסה, רק עוד יותר פשוטה (ללא סולת למשל) והקטע בה הוא שמרטיבים אותה לא עם סירופ סוכר אלא עם סירופ חלב - ליטר חלב בערך עם קצת סוכר (ואל תחשבי על פחות מליטר חלב - עשיתי עם חצי ליטר בערך וחלקה יבש וקשה באופן נוראי. גם אם נראה שזה לא סופג זה יספוג) והציפוי שמעליה הוא רוטב קרמל שנעשה עם שמנת מתוקה וחמאה (אני השמטתי כי אני ממש לא צריך את הקלוריות אבל ממליץ לך שלא, אם תכיני אותה)
למען האמת הכנת קרמל זה לא מאוד פשוט אבל מצד שני זה גם לא מאוד מסובך.
מה גם שאפילו טורקים עושים אותה לעיתים עם ציפוי אחר, ראיתי למשל בשלנית טורקיה ששמה מעליה "מלבי" תפוזים (מאוד פשוט. יכול להביא מתכון אם את רוצה. למען האמת מתבאס שלא עשיתי)
אז אם את רוצה מתכון לאחת העוגות שהזכרתי כאן ו\או המלצות לעוגות אחרות פשוט תגידי ואביא בכיף, אני אשים כאן רק מתכון לפאר ברטון כי זו העוגה הכי פשוטה והיא מדהימה בטעמה
עוגה צרפתית מסורתית - המון חלב, מעט קמח, רום, וניל (אני עשיתי בלי ויצא מדהים בכ"מ), שזיפים (כנ"ל וגם אפשר בכיף להחליף בפירות יבשים אחרים) מדהימה. אצרף לינק למתכון עליו התבססתי (ובכלל בבלוג ממנו זה לקוח יש שפע מנות מפעימות)
בסבוסה די קליל גם כן אבל זוועה מבחינה בריאותית.
יש עוגת סולת איטלקית בה קודם כל עושים דייסת סולת ואז מערבבים עם ביצים, ריקוטה (עשיתי עם יוגורט ויצא בסדר גם כן אבל מניח שעם ריקוטה הרבה יותר טוב), תמצית טעם כלשהי (לרוב לימונצ'לו) ואופים קצת. מרקם פודינגי.
אם תרצי מתכון לעוגה הזו אשלח בכיף.
עוגה טורקית מסורתית בשם טרילצ'ה (משמעות השם הוא "שלושה סוגי חלב", כי במקור היא הוכנה מחלב תאו מים, פרה ועיזים אבל כיום פשוט משתמשים בחלב פרה) היא גם אופציה טובה.
זו עוגה בחושה כמו בסבוסה, רק עוד יותר פשוטה (ללא סולת למשל) והקטע בה הוא שמרטיבים אותה לא עם סירופ סוכר אלא עם סירופ חלב - ליטר חלב בערך עם קצת סוכר (ואל תחשבי על פחות מליטר חלב - עשיתי עם חצי ליטר בערך וחלקה יבש וקשה באופן נוראי. גם אם נראה שזה לא סופג זה יספוג) והציפוי שמעליה הוא רוטב קרמל שנעשה עם שמנת מתוקה וחמאה (אני השמטתי כי אני ממש לא צריך את הקלוריות אבל ממליץ לך שלא, אם תכיני אותה)
למען האמת הכנת קרמל זה לא מאוד פשוט אבל מצד שני זה גם לא מאוד מסובך.
מה גם שאפילו טורקים עושים אותה לעיתים עם ציפוי אחר, ראיתי למשל בשלנית טורקיה ששמה מעליה "מלבי" תפוזים (מאוד פשוט. יכול להביא מתכון אם את רוצה. למען האמת מתבאס שלא עשיתי)
אז אם את רוצה מתכון לאחת העוגות שהזכרתי כאן ו\או המלצות לעוגות אחרות פשוט תגידי ואביא בכיף, אני אשים כאן רק מתכון לפאר ברטון כי זו העוגה הכי פשוטה והיא מדהימה בטעמה
קישורים מצורפים:
באינסטגרם יש עמוד שקוראים לו @matcon.il
באותו הנושא: