4 תשובות
כי יש שם יותר אנשים?
אנונימי
כי א. המדינות יותר גדולות ככה שיש יותר שטח מסחרי למסעדות אוכל מהיר.
ב. רוב מסעדות האוכל המהירה והיצרניות שלו נמצאות באמריקה ובריטניה מה שמוביל לצריכה של המוצרים הללו
ג. שלא כמו בישראל בגלל הנגישות המהירות והזולות של המזון המהיר שהוא זול פי 2 מאשר בישראל. יש יותר צרכנים במיוחד אנשים שממהרים לעבודה ואין להם זמן להכין אוכל בריא לעצמם או לילדיהים.
באמריקה שמנים כי התפריט הדיאטטי שלהם זה פנקייק מפוצץ בסוכר עם קצפת ותות אחד (בשביל הבריאות).

והגודל הקטן של ההמבורגר והשתיה המתוקה הוא בעצם ממש ענקי מאשר קטן.
האוכל המהיר מפותח שם בהרבה יותר.
אם פה אוכל מהיר מסתכם בהמבורגר, צ'יפס ושתיה, או שווארמה עם סלטים או כריך כלשהו עם שניצל, שם זה כל מה שציינתי עם הרבה יותר תוספות של רטבים, מגוון עשיר יותר ועוד עוף מטוגן (להבדיל משניצל), חוץ מזה ששם אתה תמצא סניף של מקדונלדס, kfc, בורגר קינג או כל רשת אחרת (גם כאלה שלא קיימות בארץ) בכל פינה קטנה.
אותו הדבר לגבי הג'אנק פוד שאתה קונה לבית, כמו כל החטיפים, המוצרים הקפואים וכו' שהם בעלי מגוון אדיר יותר, מה שגורם לאנשים לרצות ולנסות עוד ועוד.
איפה שיש מוצר יותר מפותח שם אנשים ישתמשו בו הרבה יותר, ולכן, מן הסתם, תעשיות הפאסט פוד והג'אנק פוד שמפותחות הרבה יותר בחו"ל גורמות לאחוזים גבוהים יותר של השמנת יתר.