12 תשובות
תשימי קצת שמן ומים בתחתית הסיר
אמא שלי מכינה בסיר אורז. שהאורז יוצא מוכן ממש אחד אחד ולא נדבק בכלל. הבאתי לך קישור לסיר : )
על כל כוס אורז צריך לשים 2 כוסות מים. אפשר לטגן קלות את האורז לפני שמוסיפים את המים ואפשר לשים את האורז ישר במים. לערבב להביא לרתיחה ולהחליש את האש לאש קטנה מאוד. האורז יהיה מוכן לאחר כ-20 דקות. מה שחשוב הוא שלא לערבב את האורז במהלך הבישול כי זה מועך אותו. בגמר הבישול, יש לכבות את האש. ולנענע את הסיר או להפריד את הגרגירים בעדינות בעזרת מזלג. להשאיר את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות. וזהו.

אם את רוצה מתכונים יותר מפורטים, הנה קישור.

סתיו
מטגנים כוס אורז בסיר משומן (כף שמן קנולה ) ומוסיפים שתי כוסות מים (כפול מכמות האורז) להיזהר מבישול יתר ולעקוב אחר ההוראות על האריזה. מחכים שהמים ירתחו בסיר ואז מכסים. לשמור על סיר מכוסה כל זמן הבישול (עדיף עם סיר שקוף ורק כשיש "בורות" באורז - הוא מוכן).
תחממי את הסיר בלי שמן בלי כלום ,
תשימי את האורז (לא שטוף)
עד שאת רואה שהאורז ניהיה קצת יותר כהה מברגיל.
על כל כמות אורז צריך כפול מים למשל כוס אורז=2כוסות מים.
תוסיפי את המים לאורז תערבבי תוסיפי קצת שמן ומלח תסגרי עם מכסה ותנמיכי את האש.
אחרי 15 דק' תבדקי עם יש עדין מים עם כן תני לזה עוד 2 דק'
האורז צריך להיותלא קשה מידי ולא רך מידי כשהוא ברמה כזאת תשמי מכסה לסיר תכבי את האש ותני לזה 10 דק' לעמוד עם מגבת עליו כדי שישמור על חום ככה הוא יתבשל לבד עד הסוף לא ידבק ולא יהיה כמו דיסה :)
בתאבון.
אפשרות נוספת להוסיף מחמאה בערך רבע חבילה לכוס אורז זה שמן אבל נותן טעם טוב ולא מאפשר לאורז להידבק, אם כל העתות לא עזרו או סתם רוצה חיים קלים את יכולה להשתמש באורז בסמאטי הוא יותר יקר ומעט יותר יבש אבל קל מאוד להכנה, לא צריך להיות כלל מומחה לאורז על מנת להכינו.
בהצלחה ובתאבון רפאל.
בנוסף להכל, לשטוף את האורז ולסנן 3 פעמיים לפני הבישול.
זה מונע את הדביקות..
אפשרות נוספת: לחמם את האורז בתוך סיר מזכוכית - במיקרו. זה יוצא נפלא ולעולם לא נדבק. כן ממליצה לשים כף שמן על מנת שהאורז יצא "אחד אחד"
מכניסים לסיר חם עם מכסה תואם מעט שמן, שופכים פנימה כוס אורז, באש בינונית מטגנים את האורז עד שצבעו הופך ללבן חלבי, מוסיפים רבע כפית מלח + 2 כוסות זהות לאורז של מים רותחים, מכסים ומבשלים על האש הקטנה ביותר 20 דקות בדיוק. לאחר 20 דקות לא מסירים את המכסה אלא מכבים את האש בלבד וכעבור חצי שעה מסירים את המכסה ומערבבים - בתיאבון - כך זה תמיד מצליח
אפשר גם להכין בדרך אחרת :
להרתיח מים ( 2 כוסות מים על 1 כוס אורז) להוסיף מעט שמן וגם מלח ( זה עושה את האורז לבן לבן), מחכים שירתח שוב ואז מבשלים על אש נמוכה למשך 10 דקות. זה מתאים לאורז ארוך ולמאכלים שאוכלים בהם את האורז עם רוטב או תוספת נוספת.
דקלה
הנה מתכון פשוט וקל להכנת אורז שבטוח תצליחי להכין
אנונימי
מצאתי מתכון מעניין שמסביר איך להכין אורז.
מוש