2 תשובות
שלום אבי,

בקישור המצורף תמצא הסבר לגבי תוספות מזון למיניהן - שלמעשה לא רק שאינן מביאות שום תועלת לבריאותנו, הן גורמות נזקים למערכות הגוף השונות.
זאת, בניגוד לדעה המקובלת, כך שאתה יכול לבחור במה להאמין.
הכותב הוא מרפא טבעוני, ומייצג בדיעותיו את הגישה הטבעית.
אשמח לשמוע את דעתך על המאמר.
נעמי [email protected]
מזון תעשייתי המועשר בוויטמינים הוא מזון שגזלו ממנו את הוויטמינים הטבעיים, והוסיפו לו חומרים שנקראים "ויטמינים", שלמעשה
הם חיקוי לוויטמינים בנוסחתם הכימית, וחומר הייצור שלהם הוא פחם או מוצר זפת.
המקור הטוב והבטוח ביותר לוויטמינים הוא מזון טבעי, שלא עבר שינויים. הוויטמינים היחידים שגופנו יכול לנצל הם אלה המצויים במזון. הטבע לא התכוון שנצרוך אותם בנפרד. הם צריכים להיות חלק אינטגרלי של המזון. ויטמינים בצורת כדורים אינם ראויים
למאכל. הם הופכים בגופנו לרעל, ומורחקים דרך הזיעה והשתן.
הפירסומים הרבים על הצורך בכדורים אלה נעשה, כמובן, על-ידי יצרני ה"ויטמינים".
כך גם לגבי סידן. הסידן היחיד שגופנו יכול לספוג הוא סידן המצוי במזון. כל סידן אחר הוא בלתי אורגני, ומופרש מגופנו, בדיוק כמו
הסיד שבמים. החלק הבלתי מופרש לא יהפוך לעצם, אלא יוסיף לנו לתהליך ההסתיידות של כלי-הדם.
השבועון האמריקאי "טיים" פירסם בשנת 1987 כתבת-מחקר תחת הכותרת "שיגעון הסידן", בה נכתב, בין השאר, שהאמריקאים
מוציאים בכל שנה כחצי מיליארד דולר על "השלמות מזון" המכילות סידן, ושלתכשירים השונים אין כל ערך, והם אינם יכולים למנוע
את מחלת האוסטאופורוזיס. המחלה לא נובעת מחוסר סידן בתזונה, אלא מאורח-חיים לא בריא, ממיעוט תנועה ומעליה במשקל.
בסיומה נאמר: "זוהי שגיאה טראגית לעודד אנשים לחשוב שהם יכולים לתקן נזקים שנגרמו במשך שנים, על-ידי בליעת כדורים. גם
אם נאכל את כל הסידן שבעולם, זה לא יעזור לנו".
(ציטוט מ"תזונת האדם ובריאותו" של המרפא יצחק בן-אורי).
הנה קטע המסביר את הנזק בתוספי מזון.
(איתך הסליחה אם כבר שלחתי לך את הקטע הזה, אני לא זוכרת...)
באותו הנושא: