4 תשובות
רק יין שהוא בסביבה המתאימה משתבח עם הזמן, יין רגיל לא מיושן בבקבוק - כן מתקלקל והופך לחומץ...
שלום לך שואל יקר דובר רבות על הנושא, לא כל יין משתבח עם הזמן, רק יינות מתיישנים
איכותיים ניתן לשמר וגם אז רק לתקופה מוגבלת היינות הישראליים שלנו חלקם הבנוניים טובים לשימור בין חמש שנים לשבע שנים הטובים יותר מגיעים בין עשר שנים עד שש עשרה שנה לא האציין את השמות אבל הסוגים ידועים לכל מי שעוסק ביין,
כמובן בתנאי שהאחזקה היא אופטימלית על פי הכללים של שימור יין או מקרר יין מתאים,
אני מפנה אותך לכתבה של מיודענו הינן אבי פלשטיין היינון של סגל ברקן "אומנות אחזקת יין"
באתר www.zikritwine.co.il.
וכמובן היין צריך שיהיה מיוצר בתהליך איכותי מהכרם עד לביקבוק וזה לא פשוט, המאמץ מתחיל
מתהליך הגידול, איזור הגידול, הבציר, היצור ביקב, הישון בחביות, הביקבוק, ואפילו הבקבוק והפקק! לחיים לחיי היין הישראלי
זיקרי אלי
איכותיים ניתן לשמר וגם אז רק לתקופה מוגבלת היינות הישראליים שלנו חלקם הבנוניים טובים לשימור בין חמש שנים לשבע שנים הטובים יותר מגיעים בין עשר שנים עד שש עשרה שנה לא האציין את השמות אבל הסוגים ידועים לכל מי שעוסק ביין,
כמובן בתנאי שהאחזקה היא אופטימלית על פי הכללים של שימור יין או מקרר יין מתאים,
אני מפנה אותך לכתבה של מיודענו הינן אבי פלשטיין היינון של סגל ברקן "אומנות אחזקת יין"
באתר www.zikritwine.co.il.
וכמובן היין צריך שיהיה מיוצר בתהליך איכותי מהכרם עד לביקבוק וזה לא פשוט, המאמץ מתחיל
מתהליך הגידול, איזור הגידול, הבציר, היצור ביקב, הישון בחביות, הביקבוק, ואפילו הבקבוק והפקק! לחיים לחיי היין הישראלי
זיקרי אלי
זיקרי אלי
התיישנות היין זהו תהליך של תיבול היין בחביות עץ לתקופה מסוימת לפני האריזה. תהליך זה מאפשר ליינות צעירים להתרכך ולספוג חלק מהארומה והטעם המיוחד של העץ. ביקב, תהליך זה הינו חשוב ביותר, וישנם שיקולים רבים כגון גודל החבית והטמפרטורה במקום. לעיתים תהליך ההתיישנות נעשה במיכלי פלסטיק. בהתיישנות בבקבוק, מרכיבי הפרי והאלון מתערבבים על מנת ליצור טעם עמוק. שוב, רוב היינות לא דורשים התיישנות נוספת ומוכנים לשתיה בעת מכירתם. אחרים מרווחים מכמה חודשים עד כמה שנים של התיישנות בבקבוק. עם מעט מחקר תגלו כי הייננים ומומחי התעשייה מציעים המלצות להתיישנות היין בהתאם לבציר. אידיאלית, מידע זה ימצא על הבקבוק עצמו!
מהאתר http://www.israwines.co.il/default.asp?pageid=17293&fragmentid=45102
מהאתר http://www.israwines.co.il/default.asp?pageid=17293&fragmentid=45102
הוא מתקלקל, תלוי כמה זמן ותלוי איזה יין.
היינות שנכרים בסופר מתקלקלים לאחר שנה שנתיים.
כמו כן תלוי גם באיזה תנאים הוא מוחזק, הוא צריך להתאכסן בממקרר מיוחד ליינות ובצורה שוכבת.
היינות שנכרים בסופר מתקלקלים לאחר שנה שנתיים.
כמו כן תלוי גם באיזה תנאים הוא מוחזק, הוא צריך להתאכסן בממקרר מיוחד ליינות ובצורה שוכבת.
באותו הנושא: