תשובה אחת
מלפפונים קטנים וקשים ככל האפשר, עדיף בלאדי ולא חממה. לשטוף המלפפונים ולמלא צנצנת שניתנת לאטימה. בין המלפפונים אפשר לשים גם שיני שום חצויות, גבעולי שמיר, פלפל חריף אחד או שניים. לאחר שאין מקום בצנצנת למלפפונים נוספים, ממלאים עד שפתה במי מלח (1 כפית שטוחה לכל כוס רגילה של מים או 5 כפיות שטוחות לליטר). סוגרים ומוודאים שלא נשאר אוויר. מאכסנים מחוץ למקרר, לא בשמש. לאחר כמה ימים עד שבוע, המים הופכים לעכורים. בשלב זה ניתן להכניס למקרר, ואחרי יום נוסף הם מוכנים לאכילה. להוציא המלפפונים בעזרת מלקחיים / מזלג נקיים ולא באצבעות, אחרת מתמלא במהירות בעובש.
גיל